Δρομολογείται προγραμματική συμφωνία για τα Νεώρια

Μέσα στον επόμενο 1,5 μήνα θα υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία για την αποκατάσταση και αξιοποίηση των Νεωρίων σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη από τα Χανιά όπου βρέθηκε το Σάββατο.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού επιδιώκει το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο να ανοίξει τις πύλες του στο κοινό πριν από την Άνοιξη του 2021.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον δήμαρχο Χανίων Π. Σημανδηράκη, η κα Μενδώνη δήλωσε πως το ιστορικό κέντρο των Χανίων είναι ένας χώρος που πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεβασμό αλλά και μια σύγχρονη αναπτυξιακή προσέγγιση.

Ειδικότερα, για το θέμα των Νεωρίων η κα Μενδώνη σημείωσε ότι πολύ γρήγορα, σε 1-1,5 μήνα θα υπογραφεί η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Υπουργείου Πολιτισμού, Περιφέρειας Κρήτης, Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης προκειμένου να εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες που θα αποτελέσουν τον οδικό χάρτη για τη χρήση των Νεωρίων.


Στο Θέρισο η υπουργός

Η υπουργός, το απόγευμα του Σαββάτου βράθηκε στο Θέρισο μετά από πρόσκληση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος», για να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Μουσείο–Στρατηγείο της Επανάστασης του Θερίσου (1905).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος