Δημοσκοπικές μάχες Μέρκελ-Σουλτς πριν από τις εκλογές στη Γερμανία

Οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προηγούνται των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, επτά μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία. Νωρίτερα, άλλη δημοσκόπηση έδινε το προβάδισμα στο SPD του Σουλτς, για πρώτη φορά εδώ και 10 χρόνια.

Η δημοσκόπηση της Ipsos δίνει 32% στους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της Μέρκελ και 30% στο SPD, το οποίο τις τελευταίες εβδομάδες, από τότε που ανέδειξε υποψήφιό του τον πρώην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, εμφανίζεται ενισχυμένο.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό 12%, ακολουθούν με 10% η Αριστερά (Die Linke), οι Πράσινοι με 7% και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες με 5%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17 με 20 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.045 ανθρώπων.

Για πρώτη φορά, εδώ και 10 χρόνια, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) βρίσκεται μπροστά από τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) σε δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ΑRD και όπως γράφει χαρακτηριστικά η συντηρητική εφημερίδα Die Welt, θα πρέπει να έκανε την καγκελάριο Μέρκελ να συνοφρυωθεί από δυσαρέσκεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος