Χρ. Χατζηδάκη: Σημαντικά και μεγάλα έργα από τη ΔΕΥΑΧ

Στο παραγόμενο έργο της ΔΕΥΑΧ αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Χρυσούλα Χατζηδάκη, η οποία παράλληλα, «ξεδίπλωσε» το πλάνο των πιο σημαντικών έργων που είναι έτοιμα να υλοποιηθούν.

“Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έργα αντικατάστασης πεπαλαιωμένων δικτύων, στο δίκτυο ομβρίων και στο αποχετευτικό δίκτυο, ενώ είμαστε σε αναμονή για το νέο πρόγραμμα Τρίτση, που ακολούθησε το πρόγραμμα Φιλόδημος”, επισήμανε η κ. Χατζηδάκη

Ένα από τα πιο σημαντικά έργα είναι αυτό της αποχέτευσης ακαθάρτων Ακρωτηρίου, περιοχή Χωραφάκια- Σταυρός, συνολικού προϋπολογισμού 8.960.000 ευρώ, το οποίο συμπεριλαμβάνει μια πλειάδα παράλληλων έργων. Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση που αφορά την περιοχή Χωραφάκια – Τερσανάς – Σταυρός, ενώ το δεύτερο έργο που αφορά στην κατασκευή αντλιοστασίων θα ξεκινήσει μέσα στους προσεχείς μήνες. Στην ίδια περιοχή πραγματοποιούνται ταυτόχρονα έργα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος αλλά και συνδέσεις αντλιοστασίων. Η συνολική υλοποίηση του έργου είναι 30 μήνες.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΧ προετοιμάζεται για την ένταξη στο ΕΣΠΑ νέων έργων, που συμπεριλαμβάνουν την κατασκευή 10 νέων αντλιοστασίων, ενώ θα επιχειρηθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” η μελέτη εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή των Κεραμειών και στον οικισμό του Θερίσου, όπως επίσης να χρηματοδοτηθεί η Δημοτική Επιχείρηση στο επόμενο διάστημα προκειμένου να χρησιμοποιήσει και να αξιοποιήσει τα έξυπνα υδρόμετρα.

Τέλος, επόμενος στόχος είναι η χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου αποχέτευσης των ακαθάρτων στις περιοχές Αργουλιδές, Στέρνες, Καμπάνι στη δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου.

Ακούστε τη συνέντευξη της κ. Χατζηδάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου – Ηλ. Επεξεργασία: Γ. Βλαζάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος