Χιλιάδες κενές θέσεις στους παιδικούς σταθμούς- Να γίνει δεύτερη κατανομή των voucher ζητά ο Σ. Δανιηλίδης

Περισσότερα από 70.000 παιδιά, δεν θα λάβουν voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς, την ώρα που 15.000 Voucher θα μείνουν αχρησιμοποίητα και θα παραμείνουν κενές οι προσφερόμενες θέσεις των Δημοτικών ΚΔΑΠ, Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών, όπως αναφέρει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως αναφέρει ο κ. Δανιηλίδης, σε ορισμένες περιπτώσεις ο υπολογισμός των μορίων “ήταν τελείως ανάλγητος”, αφήνοντας εκτός δομών παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και παιδιά υπερπολύτεκνων οικογενειών

Με επιστολή του που απέστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και στον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια ζητά την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης για την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα με τις μητέρες που έχουν αιτηθεί voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς  διότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος. Έτσι, έχουμε και φέτος περισσότερα από 70.000 παιδιά που ενώ δικαιούνταν, δεν θα λάβουν voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς. Παράλληλα, 15.000 Voucher θα μείνουν αχρησιμοποίητα, ενώ οι προσφερόμενες θέσεις των Δημοτικών ΚΔΑΠ, Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών  θα παραμείνουν κενές προκαλώντας τεράστια χρηματοδοτικά προβλήματα και προβλήματα βιωσιμότητας στους Φορείς των Δήμων και τεράστιο πρόβλημα για τους συμβασιούχους συνεργάτες-εργαζόμενους» επισημαίνει ο κ. Δανιηλίδης, προσθέτοντας ότι «η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στη λήξη των συμβάσεων 3.000 και πλέον εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς”.

Επίσης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ζητά αναλυτικά στοιχεία από την ΕΕΤΑΑ σχετικά με τα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την άμεση ανάγκη δεύτερη κατανομή των voucher.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος