Χανιά – Μ. Σκουλάκης: «Όποιος δεν διεκδικεί, δεν παράγει»… Σκληρή κριτική στον Τ. Βάμβουκα

Καταπέλτης ήταν η συνέντευξη του πρώην Δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη, σε σχέση με την παρούσα δημοτική αρχή, αλλά και τον ίδιο τον νυν Δήμαρχο, Τάσο Βάμβουκα.

Στη συνέντευξη ο κ. Σκουλάκης, έκανε λόγο για πόλεμο που δέχθηκε από συγκεκριμένους ετερόκλητους πολιτικούς –αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους κ. Σταθάκη, Χριστοδουλάκη, Λομβέρδο, και στον επίτιμο Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουλάκης, η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν δεν υποχώρησε στις παραινέσεις του Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, να παραχωρήσει τμήμα των Αγίων Αποστόλων για την ανέγερση 5άστερου ξενοδοχείου, στο οποίο ο Δήμος θα είχε και συμμετοχή. Μάλιστα, μετά την άρνησή του στον κ. Μητσοτάκη, κλήθηκε στην Αθήνα από την ΕΤΑΔ, όπου του ζητήθηκε να εγκαταλείψει τη διεκδίκηση των Αγίων Αποστόλων. Στη συνέντευξή του ο κ. Σκουλάκης κατηγόρησε τον κ. Βάμβουκα ότι οικειοποιείται έργα, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά της προηγούμενης –δικής του- δημοτικής αρχής, παραπλανώντας τους Χανιώτες. Επίσης αναφέρθηκε στον κίνδυνο να μην ολοκληρωθεί το Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου και το Παλιό Τελωνείο.

Πολύ σοβαρές ήταν και οι αναφορές τόσο του κ. Σκουλάκη, όσο και της πρώην αντιδημάρχου Χρυσούλας Χατζηδάκη, για τη διαδικασία εκχώρησης της διαχείρισης και λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, σε μία ΜΚΟ, η οποία μάλιστα φαίνεται ότι δεν έχει συμπληρώσει την κατά το νόμο προαπαιτούμενη τριετή λειτουργία της.


Η απάντηση του Τάσου Βάμβουκα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Σχεδόν ταυτόχρονη ήταν η απάντηση του κ. Βάμβουκα, σε ότι αφορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Ο νυν Δήμαρχος, σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τον κ Σκουλάκη «διαστρέβλωση της πραγματικότητας». Παράλληλα αναφέρει: «Σε ότι αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Εστιατορίου, η Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων είχαν να επιλέξουν μεταξύ της παύσης της λειτουργίας των δομών και της σύμπραξης με Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με βάση και την εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου όπως αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα εισήγηση υπήρχε πλήρης αδυναμία εξεύρεσης των 7 εξειδικευμένων ατόμων από το δυναμικό του Δήμου. Ως εκ τούτου επελέγη ως μονόδρομος η λύση της συνεργασίας με ΜΚΟ όπως και κατά το παρελθόν για την εξασφάλιση της λειτουργίας των δομών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος