Χανιά: Μ. Δολόπικος – Ατομική έκθεση φωτογραφίας… Εκεί που το μεταίσθημα συναντάει το συναίσθημα

Η ατομική έκθεση φωτογραφίας «Εκεί που το μεταίσθημα συναντάει το συναίσθημα», μετά το Λονδίνο και την Αθήνα, φέτος το καλοκαίρι θα βρίσκεται στα Χανιά, στον Ι.Ο.Χανίων, στο Νεώριο Μόρο από τις 1 – 10 Αυγούστου και θα λειτουργεί για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 11 το βράδυ.

Χανιά: Μ.  Δολόπικος –  Ατομική έκθεση φωτογραφίας… Εκεί που το μεταίσθημα συναντάει το συναίσθημα

Ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, τόπο καταγωγής του Μάρκου Δολόπικου το Δεκέμβρη του 2014 και συνεχίζει την πορεία της μέσα από ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χανιά: Μ.  Δολόπικος –  Ατομική έκθεση φωτογραφίας… Εκεί που το μεταίσθημα συναντάει το συναίσθημα

Με αυτή του τη δουλειά, ο καλλιτέχνης μας ταξιδεύει έχοντας μετατρέψει σε φωτογραφικό φακό το παράθυρο του τρένου, κατά τη διάρκεια ταξιδιών στην Ελλάδα αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες. Το κάδρο που ορίζεται από το παράθυρο, καθώς και η ταχύτητα με την οποία κινείται ο συρμός και εναλλάσσονται οι εικόνες, παράγουν ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ένα πολύ ατίθασο και πεισματάρικο αποτέλεσμα.

Ο Μάρκος Δολόπικος όχι μόνο καταφέρνει, να τιθασεύσει αυτό το αποτέλεσμα, αλλά προχωράει και παραπέρα. Καταφέρνει, να συνδέσει το μεταίσθημα με το συναίσθημα. Μέσα από αυτό το σμίξιμο μας λέει αυτά που θέλει. Μας λέει όμως και αυτά που κι εμείς θα θέλαμε να δούμε και ίσως δεν θα προλαβαίναμε.

Χανιά: Μ.  Δολόπικος –  Ατομική έκθεση φωτογραφίας… Εκεί που το μεταίσθημα συναντάει το συναίσθημα

Όπως το μεταίσθημα, έτσι και οι φωτογραφίες αυτές μας δίνουν μια διαχρονικότητα στη συνέχεια των όσων παρατηρούμε. Οι φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες, ενεργοποιώντας έτσι τη μνήμη και το συναίσθημα, που επιχρωματίζουν τις φωτογραφίες με το δικό τους χρώμα.

Χανιά: Μ.  Δολόπικος –  Ατομική έκθεση φωτογραφίας… Εκεί που το μεταίσθημα συναντάει το συναίσθημα

Ένα ταξίδι με τρένο, όπως συμβαίνει και με τη ζωή, είναι γεμάτο εναλλαγές συναισθημάτων και διαθέσεων. Μελαγχολικά, φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα τοπία που αναδύονται μέσα από την ομίχλη και δημιουργούν έντονα συναισθήματα. Κάθε στιγμή ένα καινούριο τοπίο εμφανίζεται. Μία καινούρια ιστορία έτοιμη να την αφηγηθεί κάποιος. Κτίρια που στέκουν μοναχικά μέσα στο τοπίο, περιμένουν την επιβεβαίωση της ύπαρξής τους που ο φωτογραφικός φακός έρχεται να δώσει.

Είσοδος Ελεύθερη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ