Χανιά: Κατάλληλες για κολύμβηση οι ακτές στο Νομό

Κατάλληλες κρίνονται για κολύμβηση οι ακτές του Νομού Χανίων, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη, τα νερά των οποίων είναι Εξαιρετικής ποιότητας.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από συνεχείς (μηνιαία επαναλαμβανόμενους) ελέγχους της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε 60 σημεία των ακτών κολύμβησης το έτος 2015 και μία δειγματοληψία το έτος 2016.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, απαγορεύεται η κολύμβηση σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές, οι οποίες είναι οι εξής:

1. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια, αγκυροβόλια, ναυπηγεία, και διαλυτήρια πλοίων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
2. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 50 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής όλων των αγωγών όμβριων υδάτων στη θάλασσα.
3. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων δυτικά των Βυρσοδεψείων της οδού Λάκκων & Πλοιάρχων 1866 έως 200 μέτρα ανατολικά από το τέρμα της οδού Αγίας Κυριακής, με εξαίρεση την παραλία «ΚΟΥΛΟΥΡΑ» της Δ. Ε. Χανίων του Δήμου Χανίων, όπου επιτρέπεται η κολύμβηση.
4. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ (περιοχή ΚΟΥΜΠΕΛΗΣ).
5. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ.
6. Απαγορεύουμε την κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ.
7. Απαγορεύεται η κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ του ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ.
8. Απαγορεύουμε την κολύμβηση σε ζώνη 200 μέτρων εκατέρωθεν του στομίου εκβολής στη θάλασσα του αγωγού του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ της περιοχής ΧΑΝΙΩΝ – ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ (περιοχή ΓΕΡΑΝΙ).

9. Στις περιοχές που απαγορεύεται η κολύμβηση πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες με την ένδειξη «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ» με την ευθύνη των Ο.Τ.Α στην περιοχή των οποίων υπάγονται οι ακτές. Οι Λιμενικές Αρχές παρακαλούνται για την επιτήρηση των σημείων αυτών, έτσι ώστε οι πινακίδες να τοποθετούνται κατάλληλα και να μην καταστρέφονται.
10. Σε όλες τις θαλάσσιες ακτές που δεν αναφέρονται στις απαγορευμένες περιοχές ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ