Έπειτα από συνεχείς διαβουλεύσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Χανίων με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Μενδώνη, την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, κα. Παπαδοπούλου αλλά και σε στενή συνεργασία με τους βουλευτές του Ν. Χανίων κ. Βολουδάκη και την κα. Μπακογιάννη, για την εξεύρεση μιας λύσης που θα ανακουφίσει περαιτέρω τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Ενετικό Λιμένα, προχωρά σε νέα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.
Έτσι, έγινε καταρχήν δεκτό το αίτημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου από την Υπουργό Πολιτισμού, να αυξηθεί ο παραχωρούμενος χώρος κατά 40% από τον ισχύοντα προβλεπόμενο παραχωρούμενο χώρο και εγκεκριμένο από τον Κ.Α.Σ (Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου) των 4.550 τ.μ.
Η αύξηση του παραχωρουμένου χώρου θα ισχύσει για την φετινή τουριστική περίοδο και μέχρι τις 31/10/2020.
Επιπλέον όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, ο Δήμος Χανίων προχωρά σε μείωση κατά 50% συνολικά των τελών παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου για το 2020, ενώ παράλληλα ορίζει την καταβολή των τελών του 2020 σε τρεις δόσεις ώστε οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες να μην επιβαρυνθούν με εφάπαξ καταβολή του ποσού αυτού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος