Αίσιο τέλος είχε η ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης ενός Γερμανού τουρίστα που το Σάββατο έχασε τον προσανατολισμό του σε απόκρημνη περιοχή ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4, δυτικά της Αγίας Ρουμέλης.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 άνδρες από το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης, 2 άνδρες της Πυροσβεστικής Χανίων ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ.
Οι πυροσβέστες από την Ανώπολη και τα Χανιά, επιχειρώντας για 6 ώρες μέσα στη νύχτα, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω του μεγάλου υψόμετρου και της κακοκαιρίας, εντόπισαν τον Γερμανό ο οποίος ήταν καλά στην υγεία του.
Να σημειωθεί πως πρόκειται για το 4ο περιστατικό διάσωσης στο ίδιο σημείο φέτος καθώς λόγω της ελλιπούς σηματοδότησης οι ξένοι περιηγητές χάνουν τον προσανατολισμό τους και ακολουθώντας το μονοπάτι Ε4 από Σούγια, οδηγούνται σε αδιέξοδο και σε γκρεμό πάνω από τη θάλασσα της Αγ. Ρουμέλης. – Μαρίνα Μανδακάκη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος