Ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, αφέθησαν οι 4 νεαροί κατηγορούμενοι, για βιασμό 25χρονης, Ελληνογαλλίδας τουρίστριας. Στις 15/8/2016, Γαλλίδα πολίτης Ελληνικής καταγωγής, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, τον βιασμό της, από 4 νεαρούς άνδρες.
Όμως από το προανακριτικό υλικό, που συγκέντρωσαν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και το ανακριτικό υλικό, με ομόφωνη απόφαση της Εισαγγελέως και της Ανακρίτριας, κρίθηκε, ότι οι 4 κατηγορούμενοι πρέπει, να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. Την παραπομπή τους ή την μη παραπομπή τους στο ακροατήριο θα κρίνει πλέον με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημ/κων Χανιών.
Πρόκειται για μια πρακτική που συνήθως συνδέεται με οικονομικό όφελος, αφού ιδιωτικά ασφάλιστρα προβλέπουν αποζημιωσεις σε υποθέσεις βιασμών.
Δικηγόρος υπεράσπισης του Α΄κατηγορουμένου είναι ο δικηγόρος Χανίων, Λευτέρης Μανουσάκης ο οποίος και μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων για την υπόθεση. Ακούστε τη συνέντευξή του:
Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος