Αχ. Μπέος: Εκπονείται σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης – Σε δύο με τρεις μέρες θα είναι πόσιμο το νερό

Σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης του Βόλου εκπονεί ο δήμος σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ προχωρά σε προσωρινές αποκαταστάσεις υποδομών και αναζητά χρηματοδότηση για μόνιμες. Προχωρά επίσης και ο καθαρισμός της πόλης ενώ εκτίμάται ότι το νερό θα είναι πόσιμο σε λίγες ημέρες. Καθυστερεί χαρακτηριστικά ο καθαρισμός του Παγασητικού αρμοδιότητα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, δίνοντας στον αέρα το τηλέφωνό του για πολίτες που αν δεν δουν στη γειτονιά τους την ερχόμενη εβδομάδα, συνεργείο καθαρισμού, να τον ενημερώνουν. Τέλος επισήμανε ότι οι πολίτες θα λάβουν κανονικά τις αποζημιώσεις τους και να μην ανησυχούν.

Ο κ. Μπέος ανέφερε ότι σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες αλλά και πανεπιστημιακούς του Π.Θ., εκπονείται μία πρόταση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, με παρεμβάσεις στον Περιφερειακό αλλά και τους χειμάρρους που την διασχίζουν. Είναι μεγαλόπνοο με υψηλό κόστος αλλά θα αποτελέσει ολοκληρωμένη πρόταση που θα καταθέσει στα αρμόδια υπουργείο για χρηματοδότηση αλλά και τις απαιτούμενες αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για να υλοποιηθεί.

Επιπλέον επισήμανε ότι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παγασητικός κόλπος έχει ενημερωθεί από τον ίδιο ο αρμόδιος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Στυλιανίδου και έχει δεσμευθεί ότι σύντομα θα γίνει σχετική παρέμβαση καθαρισμού του με ειδικό σκάφος. «Υπάρχει καθυστέρηση με κίνδυνο τα σκουπίδια να επηρεάσουν την τροφική αλυσίδα» επισήμανε.

Αχ. Μπέος: Εκπονείται σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης – Σε δύο με τρεις μέρες θα είναι πόσιμο το νερό

Ποσότητα και ποιότητα νερού

Το νερό ανέφερε ο κ. Μπέος παραμένει μη πόσιμο, όμως χλωριώνεται, τόνισε ο κ. Μπέος και ανέφερε ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των χημικών και των ειδικών που επεξεργάζονται τα δείγματα σε δύο μέρες θα είναι πόσιμο, αλλά να περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ οι πολίτες. Τόνισε ότι νερό έχει όλος ο Βόλος εκτός της Δ.Ε. Άλλης Μεριάς όπου δυστυχώς υπάρχει καταστραμμένο δίκτυο τριών χιλιομέτρων που εκτιμάται ότι θα επισκευαστεί μέχρι και την Παρασκευή και θα δοθεί νερού σε όλη την Άλλη Μεριά αλλά και στο 50% των Αλυκών που μέχρι σήμερα δεν έχει νερό.

Αποκαταστάσεις, βατότητα και καθαρισμοί

Σήμερα επιχειρούν μηχανήματα στην Αγριά, τον Άναυρο, τις Αλυκές, στις οδούς Ζάχου και Καραμπατζάκη και στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου .

Σήμερα από τις 2μ.μ. – αργά το βράδυ θα γίνει πλύσιμο των οδών Ζάχου και Καραμπατζάκη και οι δύο οδοί θα είναι κλειστοί από Περιφερειακό έως Λαρίσης, ενώ κλήθηκαν οι πολίτες να απομακρύνουν τα αυτοκίνητά τους διαφορετικά θα τα πάρει γερανός.

Το βράδυ σήμερα θα καθαριστούν και θα πλυθούν οι οδοί Παπαδιαμάντης και Παγασών και εκ νέου η Ιάσονος και η Δημητριάδας γιατί η σημερινή βροχή δημιούργησε πολύ λάσπη. Αύριο από τις 9:30 το βράδυ θα κλείσει η οδός Αναλήψεως για να καθαριστεί και να πλυθεί.

«Δίνω το προσωπικό μου τηλέφωνο για τους πολίτες. Διότι από μεθαύριο ολοκληρώνεται ο καθαρισμός του Παλιού Λιμεναρχείου και θα απελευθερωθούν μηχανήματα που θα μπουν σε γειτονιές να καθαρίσουν πεζοδρόμια και δρόμους. Επειδή είναι τεράστια η πόλη, καλώ τους πολίτες να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6981000700 αν από βδομάδα δεν έχει εμφανιστεί ένα μηχάνημα στην περιοχή τους».

Στη συνέχεια ο κ. Μπέος ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα δοθεί πρόσβαση σε τρεις η τέσσερις δρόμους στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής και μετά το βάρος θα πέσει σε Μακρινίτσα και Άλλη Μεριά. Είπε ότι γίνεται προσπάθεια στο δρόμο Κουκουράβα-Μακρινίτσα, η λύση που θα δοθεί να ίεναι μόνιμη με ένα έργο που θα κοστίσει τουλάχιστον επτά εκατομμύρια ευρώ, αλλά εκτιμά ότι θα δοθούν από κυβέρνηση ή από ιδιώτες φίλους του, κάτι που εκτιμά ότι θα γίνει και στην Άλλη Μεριά. Ειδικά στην Άλλη Μεριά μελετάται να γίνεται μία μόνιμη γέφυρα στον Άναυρο μετά τους καθαρισμούς στο ύψος του χώρου στάθμευσης, και μία προσωρινή λύση θα δοθεί πιο πιο κάτω.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, επανέλαβε ότι κάποιες ζημιές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κονδύλια που δίνει το κράτος στο δήμο και θα πρέπει να γίνουν σε κεντρικό επίπεδο και κάλεσε τους διευθυντές των μονάδων έως μεθαύριο Πέμπτη να έχουν καταθέσει εγγράφως τα προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν ώστε να επιλυθούν το τετραήμερο που ακολουθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος