Ανοίγει η συζήτηση για τον εμβολιασμό των εφήβων

«Με μαθηματική νομοτέλεια θα έχουμε και άλλες μεταλλάξεις, γιατί ο ιός κινείται από οργανισμό σε οργανισμό, και κάνει αλλαγές για να επιβιώσει», προειδοποιεί ο Θόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας.

«Χρειαζόμαστε ένα ποσοστό εμβολιασμένων μεγαλύτερο από το 75% για να κτίσουμε το τείχος ανοσίας και να μην βρεθούμε προ δυσάρεστων καταστάσεων το φθινόπωρο».

Αυτό το επίπεδο ανοσίας είναι μεν εφικτό δεν είναι όμως αναμενόμενο με τους ρυθμούς εμβολιασμού, που έχουν πέσει στις περίπου 90.000 ημερησίως από τις 120.000 που ήταν μέχρι πρότινος.

Για να πειστούν όσοι έχουν αμφιβολίες, ενδοιασμούς και κάποιο φόβο απαιτείται καλύτερη πληροφόρηση, τονίζει ο κ. Βασιλακόπουλος. «Χρειαζόμαστε και άλλους ανθρώπους να ενταχθούν στην προσπάθεια ενημέρωσης, όπως επικοινωνιολόγους διαφημιστές και γνωστούς ενδεχομένως αθλητές προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τα λεγόμενα κοινωνικά εντάλματα, που θα απευθύνουν στον κόσμο».

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών, ενδεικτικά το εμβόλιο της Phizer είχε ερευνηθεί εξ’ αρχής και για τους εφήβους και διαπιστώθηκε ότι ήταν ασφαλές. Για ένα μικρό παιδάκι το να νοσηλευτεί σε μια ΜΕΘ είναι μια επώδυνη διαδικασία και αυτό πρέπει να αποτραπεί. Το εμβόλιο δεν είναι όπως ένα φάρμακο, που έχει αθροιστική τοξικότητα, για να φοβούνται, για μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Με δεδομένο ότι η ινδική μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ θα επικρατήσει και στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν αυστηρά μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης και η μάσκα είναι ένα αναγκαίο μέσο, προκειμένου να μην ξανακλείσει η οικονομία της χώρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος