Ανοίγει ο δρόμος για την επέκταση του μετρό στην Καλλιθέα

Για πρώτη φορά, μετά τις επίμονες προσπάθειες του Δήμου Καλλιθέας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντάσσει στον σχεδιασμό του την επέκταση του μετρό στην πόλη της Καλλιθέας.

Πρόκειται για τη γραμμή 4 του μετρό που θα δίνει πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Πόλο Αναψυχής και Πολιτισμού του Φαληρικού Δέλτα. Η επέκταση της γραμμής 4 του μετρό προς τον νότο, θα γίνει είτε μέσω της Συγγρού, είτε μέσω της Θησέως.

Εναλλακτικά, εξετάζεται το ενδεχόμενο της δημιουργίας διακλάδωσης της γραμμής 1 του Η.Σ.Α.Π. από τον σταθμό Πετραλώνων προς την Καλλιθέα και τον Πόλο του Φαληρικού Δέλτα.

Η θετική ανταπόκριση της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Μητροπολιτικών Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειες ήρθε μετά την επιστολή που απέστειλαν από κοινού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Δήμος Καλλιθέας, η Εθνική Βιβλιοθήκη, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στην επιστολή γίνεται επίκληση της παραγράφου 4 του άρθρου 13 της σύμβασης δωρεάς του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Ελληνικό Δημόσιο που έχει κυρωθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο έχει περιλάβει στο σχεδιασμό του την εξυπηρέτηση από το δίκτυο συγκοινωνιών σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ) του Φαληρικού Δέλτα και την υποχρέωση να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να συνδεθεί το Κέντρο Πολιτισμού με αυτό.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος με δήλωση του επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης έναρξης των διαδικασιών της επέκτασης του μετρό στην παραλία της Καλλιθέας, δεδομένου ότι σε λίγους μήνες θα παραδοθεί στην πόλη το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού στην Ευρώπη των τελευταίων ετών, το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος που περιλαμβάνει την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Εθνική Βιβλιοθήκη και ένα μεγάλο πάρκο έκτασης 170 στρεμμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος