Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη

Αναβάλλεται -λόγω των περιοριστικών μέτρων- η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του Κώστα Κατσούλη το φθινόπωρο του 2014.

Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο του Κώστα Κατσούλη

Να υπενθυμίσουμε ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης είχε συνεδριάσει τον Νοέμβριο του 2018 και είχε κρίνει – ομόφωνα – ένοχους τους 3 κατηγορούμενους που δικάζονταν για την πράξη της «θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης» σε βάρος του αδικοχαμένου Κατσούλη. Πρόκειται για έναν 37χρονο, έναν 31χρονο κι έναν 29χρονο, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη φυλακή. Οι δύο πρώτοι καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών, ενώ ο νεαρότερος από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών. Μέσα στο 2019, ωστόσο, κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο – από την πλευρά της υπεράσπισης ενός εκ των τριών καταδικασθέντων – αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου για τη «θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη» σε βάρος του Κατσούλη.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης, Εισαγγελέας Εφετών, Ζαχαρίας Κοκκινάκης, κάλεσε με σχετική γραπτή του ανακοίνωση του ενόρκους των συνεδριάσεων που επρόκειτο να γίνουν σήμερα, να μη μεταβούν στο δικαστήριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εισαγγελέα

«Στις 8 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο από την Εισαγγελία Εφετών καλούνται οι ένορκοι να μην προσέλθουν στο δικαστήριο. Για τυχόν απορίες τους μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης στο τηλέφωνο 2810/247.813, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι», αναφέρει η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος