Η Αλόννησος στην έκθεση Mediterranean Panorama

Δυναμικό “παρών” στην αγορά της Σκανδιναβίας έδωσε για μια ακόμη χρονιά η Αλόννησος με την συμμετοχή της στην τουριστική έκθεση Mediterranean Panorama 2017. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαρτίου 2017, στον μεγαλύτερο εκθεσιακό χώρο της Στοκχόλμης, το Stockholmsmässan.

Η Αλόννησος στην έκθεση Mediterranean PanoramaΗ έκθεση Mediterranean Panorama 2017 αποτελεί μετεξέλιξη της έκθεσης GreklandPanorama, η οποία αφορούσε αποκλειστικά σε Ελλάδα και Κύπρο, με τη συμμετοχή φέτος και άλλων μεσογειακών χωρών, με κεντρικό πυλώνα όμως την Ελλάδα.

Πραγματοποιήθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά και θεωρείται από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού στη Σκανδιναβία, με χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο καθώς είναι έκθεση κοινού, αλλά υποστηρίζεται ενεργά από τους μεγαλύτερους touroperators και ταξιδιωτικούς παράγοντες της σκανδιναβικής αγοράς.

Η Αλόννησος συμμετείχε με δικό της περίπτερο, το οποίο κοσμούσαν εντυπωσιακά banners με μαγευτικά τοπία του νησιού. Οι πολυάριθμοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τουριστικό προϊόν του νησιού καθώς και τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού. Επίσης, πήραν μια χαρακτηριστική γεύση από τη γαστρονομία του νησιού δοκιμάζοντας τα παραδοσιακά αμυγδαλωτά Αλοννήσου. Εκπρόσωπος του Δήμου Αλοννήσου ήταν η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Κική Αναγνώστου, ενώ με την παρουσία τους συνέδραμαν και εθελοντές-φίλοι του νησιού κάτοικοι Στοκχόλμης.

Η Αλόννησος στην έκθεση Mediterranean Panorama

Σημαντικότατη στιγμή για την Αλόννησο αποτέλεσε η απονομή τιμητικής διάκρισης από τον ταξιδιωτικό οργανισμό ApolloTravelGroup, σε ειδική τελετή στο πλαίσιο της έκθεσης. Ο εν λόγω οργανισμός, ένας από τους πλέον έγκριτους ταξιδιωτικούς παράγοντες στην Σκανδιναβία, ο οποίος στηρίζει τις πρωτοβουλίες για την αειφορία και την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, επιβράβευσε τον Δήμο Αλοννήσου για την πρωτοβουλία της κατάργησης της πλαστικής σακούλας στο νησί, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τα επίσημα βραβεία του οργανισμού, η απονομή των οποίων αναμένεται τον Μάιο στην Ελλάδα.

Η Αλόννησος στην έκθεση Mediterranean Panorama

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος