Μια πεντανόστιμη, γλυκιά και νηστίσιμη συνταγή με αγνά και παραδοσιακά υλικά, αχλαδάκια Κυθήρων με μέλι, κανέλλα και γαρίφαλα, ετοιμάζει για τη “Ραδιοτηλεόραση” ο σεφ Κωσταντίνος Μουζάκης, διευθυντής Γαστρονομίας και υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Υλικά:
- 700 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα και τριμμένα
- 700 γραμμάρια μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα και γαρίφαλα τριμμένα μαζί ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το μέλι και το τρίμμα με την κανέλλα και τα γαρίφαλα.
- Βάζουμε στη φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό μίγμα.
- Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και έπειτα το ρίχνουμε σε μία επιφάνεια κι αρχίζουμε να κόβουμε από το υλικό και να πλάθουμε τα κομμάτια ώσπου να τους δώσουμε τη μορφή αχλαδιού.
- Έπειτα τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή ακόμη με κανέλα ή κακάο.
- Αφήνουμε σε ένα δίσκο να κρυώσουν και να σφίξουν για τουλάχιστον 10 ώρες.
- Αν θέλουμε τα διακοσμούμε στο «κοτσάνι» τους με ένα κομμάτι γαρίφαλο.
* Ο Κωνσταντίνος Μουζάκης είναι Διευθυντής Γαστρονομίας & Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις Μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Ομίλου UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Μέλος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδας, Μέλος της Παγκόσμιας ‘Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS), Μέλος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας & Υπεύθυνος τμήματος της Επτανησιακής Διατροφής, «CHEF EUROPE 2015″, Πιστοποιητής στον ΕΟΤ για το σήμα της ελληνικής κουζίνας.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος