2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών

To 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών με τίτλο “Πού πας, βρε Καραγκιόζη;” (με την καλή έννοια) πραγματοποιείται από τις 7 έως και τις 9 Απριλίου 2023 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων σε μία ιστορική και σπάνια συνεύρεση.

Το ελληνικό κοινό έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μια νέα παράσταση θεάτρου σκιών, όπου Έλληνας και Τούρκος καραγκιοζοπαίκτες μοιράζονται την ίδια σκηνή, στην ίδια χρονική στιγμή, χρησιμοποιώντας ο καθένας την μητρική του γλώσσα. Το κοινό απολαμβάνει αυτή την μοναδική συνύπαρξη με τη βοήθεια υπότιτλων τόσο για την ελληνική όσο και για την τουρκική γλώσσα. Το πρωτότυπο αυτό έργο γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε ειδικά για το φεστιβάλ. Παρουσιάζεται στο κοινό για πρώτη φορά, από τους καταξιωμένους καλλιτέχνες θεάτρου Σκιών, Ηλία Καρελλά και Cengiz Özek.

Μεταξύ άλλων παρουσιάζονται:  εικαστική έκθεση, έκθεση φιγούρας σκιών & θεατρικών αντικειμένων (props), αλλά και εικαστικό fashion show με αντικείμενο τον Καραγκιόζη και την έμπνευση από τον κόσμο του, μέσα από την προσωπική ματιά και τη διαφορετική έκφραση κάθε εικαστικού, δημιουργώντας έτσι ένα πρωτότυπο και καινοτόμο μικρό σύμπαν, όπου η πραγματικότητα αναμιγνύεται με τη φαντασία. Αποτελούμενο από έργα που ακόμη και όταν δεν αποτελούν ευθείες αναφορές σε συγκεκριμένο ήρωα του θεάτρου σκιών, υπογραμμίζουν, δίνοντας σημασία στην κατασκευή, στην επιδιόρθωση, στην ad hoc λύση, προσθέτοντας όμως στα εργαλεία του και τα σκηνικά του θεάτρου.

Στους χώρους του φεστιβάλ υπάρχει ακόμη ένας διαμορφωμένος χώρος, εξοπλισμένος με όλα τα απαραίτητα

Την μοναδική αυτή παράσταση θα πλαισιώσουν πολλές άλλες παραστάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.serafio.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος