Ν. Παπαπέτρος: Σε πόλη σκουπιδιών μετατρέπεται ο Βόλος

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για τα περιστατικά βίας σε βάρος δημοτικών συμβούλων, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμμαχίας για τον Βόλο», μετά και τον ξυλοδαρμό του Κώστα Γαργάλα από τον δημοτικό σύμβουλο, εκλεγμένο με την παράταξη του Αχ. Μπέου, Βασίλη Ζαχείλα και καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή, ότι προσπαθεί με εξώδικα και αγωγές και εκφοβίσει δημοτικούς συμβούλους και πολίτες που αντιδρούν. Τελευταία η σημερινή εξώδικη πρόσκληση προς τον δημοτικό σύμβουλος ο της παράταξης Στέλιο Λημνιό με την οποία τον καλεί να ανακαλέσει τα περί «πολιτικής ηθικής αυτουργίας που όπλισαν το χέρι του κ. Ζαχείλα».

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Παπαπέτρος περιστοιχισμένος από συμβούλους του αναφέρθηκε στο θέμα της βίας και επέρριψε ευθύνες στον Γραμματέα της Αποκεντρωμένης “που δεν προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη του κ. Ζαχείλα, αλλά και στο δήμαρχο Βόλου που τον κάλυψε”. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο θέμα της ρύπανσης της πόλης αποδίδοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή, “που δεν έχει εφαρμόσει το χωροταξικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει, ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν όλες οι οχλούσες βιομηχανίες από τον αστικό ιστό της πόλης”, επισημαίνοντας ότι “λαμβάνει χορηγίες από την ΑΓΕΤ, που επίσημα δεν φαίνονται πουθενά”.

Αναφορικά με την αέρια ρύπανση υπενθύμισε, ότι “το πρόβλημα της πόλης είναι σοβαρό με τα μικροσωματίδια να ξεπερνούν τα όρια 195 μέρες το χρόνο και τη βιομηχανία να ευθύνεται για το 40% της αέριας ρύπανσης. Τόνισε ότι η παράταξή του ζητά να γίνεται συστηματικός έλεγχος και να υλοποιηθεί η πρόβλεψη του χωροταξικού σχεδίου για σταδιακή μεταφορά των βιομηχανιών κοντά στον αστικό ιστό με οχλούσας δραστηριότητα κάτι που δεν συμβαίνει γιατί ο δήμος δέχεται χορηγίες από την ΑΓΕΤ, χωρίς απόφαση αποδοχής τους από το Δημοτικό Συμβούλιο. Τόνισε, ότι η παράταξή του “επιθυμεί έναν Βόλο του πολιτισμού και του εμπορίου”, ενώ απέδωσε ευθύνες στη δημοτική αρχή, “που δεν χειρίζεται θέμα Τσαλαπάτα, ώστε να μην χαθούν χώροι πολιτισμού, αλλά και χώροι που εγκατέλειψε το Πανεπιστήμιο, ως ακατάλληλους μετά τις πλημμύρες”. Επιπλέον, τόνισε ότι “δεν πιέζει να γίνει εκβάθυνση του λιμανιού, με αποτέλεσμα να ακυρώνονται ελλιμενισμοί κρουαζιερόπλοιων και σε ό,τι αφορά τη χερσαία ζώνη, είναι το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου πλην του καφέ που υπάρχει μέσα”.

Τόνισε, ότι “οι αποκαταστάσεις των ζημιών που έχει αναλάβει ο δήμος αργούν, ενώ χρήματα που δόθηκαν από κυβέρνηση και είναι στα χέρια του δήμου δεν έχουν «φθάσει» στους ζημιωθέντες”.

Επισήμανε ότι “η κατασκευή του εργοστασίου κατασκευής εναλλακτικών καυσίμων θα συνοδευτεί και από μονάδα καύσης τους για παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, που θα φέρνει Απορρίμματα και από αλλού και η πόλη θα μετατραπεί απλά σε ένα ενεργειακό και στρατιωτικό κόμβο και όχι μια πόλη του εμπορίου και του πολιτισμού”. Τόνισε, ότι “στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο που ελήφθη απόφαση αρνητική για το επιχειρηματικό πάρκο της ΑΓΕΤ και για τη μονάδα LNG o δήμος απουσίαζε και δεν άρθρωσε λόγο σε μια άψογη και δημοκρατική διαδικασία θεσμικού οργάνου”.

Ν. Παπαπέτρος: Σε πόλη σκουπιδιών μετατρέπεται ο Βόλος

Τέλος, σε ότι αφορά την επίθεση του κ. Ζαχείλα στον κ. Γαργάρα επισήμανε, ότι “έγινε με χρήση κουκούλας, μάσκας και περούκας που παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές άλλων εποχών και δεν προσδιορίζουν τους μπαχαλάκηδες, αλλά πιο μαύρες εποχές της σύγχρονης ιστορίας. Από δημοτικό σύμβουλο σε βάρος δημοτικού συμβούλους σε χώρο άσκησης δημοτικών καθηκόντων, είναι προσχεδιασμένο και όχι εν θερμώ. Είναι αδικαιολόγητο, επειδή δεν υπάρχει η ένταση, που προηγείται μιας έκρηξης. Και είναι καταδικαστέο από όλους. Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών μετά το αυτόφωρο. Επίσης, είπε ότι είχε υποβάλει παραίτηση από δημοτικός σύμβουλος. Στη συνέχεια ανακάλεσε τη δήλωση αυτή, διότι οι ψηφοφόροι του το ζήτησαν. Και ο δήμαρχος Βόλου είπε ότι θα κρίνει ως δικαστής ανθρώπινα. Και είπε να υποβάλλει την παραίτησή του από πρόεδρος του ΣΥΔΙΣΑ. Η θεσμική αρχή που ελέγχει τέτοιες παραβάσεις, ο κ. Τζανακούλης δεν προέβη σε καμία πειθαρχική δίωξη, ούτε ο δήμαρχος ως όφειλε.  Επίσης ο κ. Μπέος δικαιολόγησε την ενέργεια χαρακτηρίζοντάς τον ευέξαπτο και ότι προσβλήθηκε σε άλλες συνεδριάσεις του Δ.Σ. Από τον κ. Γαργάρα.  Ετεροχρονισμένα θίχτηκε ο σύμβουλος; Δεν ζήτησε ο δήμαρχος καν την παραίτησή του αλλά την παραίτηση τη δική μου και απείλησε όσους έκριναν το περιστατικό ότι θα τους πεθάνει στις αγωγές και να βρουν τα χρήματα”.

Ξεκαθάρισε ότι η παράταξή του δεν θα φύγει από το Δ.Σ., και ότι το πρόβλημα συνύπαρξης το έχουν αυτοί που χειροδίκησαν και ότι ο δήμαρχος του Βόλου «συνεργάζεται με τέτοια πρόσωπα που προέβησαν σε τέτοιες ενέργειες εκτός αν εμμέσως τις επικροτεί».

Τέλος είπε ότι στην ειδική συνεδρίαση που έχει αιτηθεί η παράταξή του και έχει τον απαιτούμενο αριθμό συμβούλων για να υλοποιηθεί το αίτημα, θα τεθούν όλα τα θέματα. «Ο κ. Τζανακούλης σίγουρα πληροφορήθηκε για το περιστατικό που πληροφορήθηκε όλη η ελληνική κοινωνία. Γιατί, δεν προέβη σε κάποια κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας; Πως ασκεί τον έλεγχο στους δημοτικούς άρχοντες;».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος