Το πρώτο «Φεστιβάλ των Τειχών – Candia Walls Festival» του Δήμου Ηρακλείου, ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 30 Aυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για ένα νέο θεσμό που έχει ως στόχο την ανάδειξη και ενσωμάτωση των Ενετικών τειχών της πόλης στην πολιτιστική ζωή των κατοίκων της και των επισκεπτών της. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμούκαι θα έχει ελεύθερη και δωρεάν είσοδο με δελτία εισόδου για το κοινό σε όλες του τις εκδηλώσεις.
Με τη μεγάλη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ, στις 9 το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης». Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης με πολυμελή ορχήστρα κορυφαίων σολίστ και με ερμηνευτές τον Δημήτρη Μπάση και την Ηρώ Σαΐα, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια που όλοι έχουμε τραγουδήσει: Ήτανε μια φορά, Το δίχτυ, Καίγομαι, Πώς να σωπάσω μέσα μου, Μάτια μπλε, Χάθηκε το φεγγάρι, Με τι καρδιά, Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, Ένα πρωινό, Γεια σου χαρά σου Βενετιά, Νυν και Αεί και πολλές ακόμα πασίγνωστες συνθέσεις του που τραγουδάμε καθημερινά και έχουν γεμίσει μουσική τις στιγμές της ζωής μας.
Η διάθεση των δελτίων εισόδου για τη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου ξεκινά σήμερα, Τετάρτη 28 Αυγούστου στις 6 το απόγευμα.
Την ίδια ημέρα, θα εγκαινιαστεί έκθεση φωτογραφίας στην Πύλη Μακάσι με τίτλο «Τα Τείχη της Πόλης του Giuseppe Gerola», από το αρχείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε επιμέλεια της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας Ηρακλείου, καθώς και μουσική διαδρομή έναρξης του Φεστιβάλ από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ηρακλείου στα Τείχη, στις 19:00, από την Πύλη Βιτούρι έως το δασάκι του Προμαχώνα Ιησού.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός επισημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή βλέπει τον πολιτισμό σαν ένα ευρύ πεδίο συνάντησης ανθρώπων που μπορούν και θέλουν να εκφράσουν καλλιτεχνικές ανησυχίες, χωρίς αποκλεισμούς και με τη μέγιστη δυνατή συμπερίληψη, επισημαίνοντας: «Λίγο πριν από την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, οπότε και θα έχουμε στη διάθεσή μας το σύνολο του ευρύτερου προμαχωνικού συστήματος, προχωράμε σε μια πιλοτική οργάνωση, προς όφελος της πόλης, των κατοίκων και των επισκεπτών της».
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη από την πλευρά της, επισημαίνοντας ότι ο Δήμος Ηρακλείου αναπτύσσει ένα νέο, σύγχρονο Φεστιβάλ, τονίζει: «Με την ακλόνητη πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός μας ενώνει με τους ανθρώπους γύρω μας, προσφέροντας μια ελπιδοφόρα προοπτική για το αύριο, αλλά και την προσδοκία πως οι εκδηλώσεις θα σας ενθουσιάσουν, σας προσκαλούμε να μοιραστούμε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι».
Αναλυτικά το πρόγραμμα για την Παρασκευή 30 Αυγούστου:
- Έκθεση Φωτογραφίας: Τα Τείχη της Πόλης του Giuseppe Gerola
Πύλη Μακάσι
Από το αρχείο της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης
Επιμέλεια: Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου
Διάρκεια έκθεσης: 30.8 – 10.9 | Ώρες 17:00 – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
- ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
με την Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου
Τείχη (από Βιτούρι έως Δασάκι Προμαχώνα Ιησού)
Ώρα έναρξης 19:00
Είσοδος Ελεύθερη
- ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ
Ερμηνεύουν ο Δημήτρης Μπάσης και η Ηρώ Σαΐα
Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης»
*Ώρα Έναρξης: 21:00 – Ώρα προσέλευσης κοινού στις 20:30
Ελεύθερη είσοδος, αυστηρά μόνο με δελτία εισόδου
Αναλυτικές πληροφορίες προγράμματος:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος