Χρ. Τριαντόπουλος: Τροπολογία που ξεμπλοκάρει επενδυτικό σχέδιο του συνεταιρισμού Ζαγοράς

Σε ένα πλαίσιο συνεργασίας του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Τριαντόπουλου, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς και τον Δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου, κατατέθηκε και θεσπίστηκε συμπληρωματική και -επί της ουσίας- διευκρινιστική διάταξη που διευθετεί ζήτημα περιορισμών ως προς τους όρους δόμησης, επιτρέποντας την προώθηση της -στηριζόμενης από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης- επένδυσης που θα αυξήσει σημαντικά την παραγωγική ικανότητα του συνεταιρισμού της Ζαγοράς.

Ειδικότερα, με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου για τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), διευθετείται το ζήτημα που προέκυψε όσον αφορά τους περιορισμούς στους όρους δόμησης στις εγκαταστάσεις συσκευασίας και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην περιοχή του Πηλίου – ένα ζήτημα που απασχόλησε ιδιαίτερα τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς απέναντι στην υλοποίηση του σχεδίου επέκτασης των παραγωγικών του εγκαταστάσεων. Ειδικότερα, στο άρθρο 4 της σχετικής τροπολογίας προβλέπεται ότι κατ’ εξαίρεση, επιτρέπονται βιομηχανικές και βιοτεχνικές εγκαταστάσεις και περιβαλλοντικές υποδομές, χαμηλής και μέσης όχλησης, συσκευασίας και μεταποίησης τοπικά παραγόμενων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και φυσικά παραγόμενων προϊόντων της περιοχής, εφαρμοζομένων των όρων δόμησης -εκτός του άρθρου 1- και της παραγράφου 7 του άρθρου 4 του από 24.5.1985 προεδρικού διατάγματος (Δ΄ 270).

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος συνεργάστηκε για την προώθηση της εν λόγω διάταξης -μετά και από σχετική συνάντηση στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2022- με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Ιωάννη Κράββαρη, τον Δήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη και -κυρίως- με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, τον Υφυπουργό, κ. Νικόλαο Ταγαρά και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, δήλωσε σχετικά: «Ένα σημαντικό ζήτημα που απασχολούσε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς επιλύεται. Πρόκειταιγια ζήτημαως προς τους όρουςδόμησης στο Πήλιο που εμπόδιζε τον συνεταιρισμό από το να αξιοποιήσει συγκεκριμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα και να επεκτείνει τις παραγωγικές του εγκαταστάσεις.

Με τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειαςμετά από σχετική συνεργασία που είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, επιτυγχάνεται η διευκρινιστική προσαρμογή ως προς τη δυνατότητα χορήγησης παρεκκλίσεων όρων δόμησης σε εγκαταστάσεις συσκευασίας και μεταποίησης αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων στην περιοχή του Πηλίου.Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς να προχωρήσει, πλέον, στην υλοποίηση τουεπενδυτικού σχεδίου με αντικείμενο την κτιριακή επέκταση της μονάδας συντήρησης, διαλογής και συσκευασίας,το οποίο έχει ενταχθείστη Δράση 4.2.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.Με την ολοκλήρωση της επένδυσης, ο συνεταιρισμός θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του για συντήρηση και αποθήκευση αγροτικών προϊόντων και δεν θα επιβαρύνεται με έξοδα μίσθωσης εγκαταστάσεωνκαι σχετικά μεταφορικά κόστη, διασφαλίζοντας, παράλληλα, την ποιότητα των προϊόντων του. Θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και δη στον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη που αντιμετώπισαν αποτελεσματικά το πρόβλημα που προέκυψε για τον δυναμικό συνεταιρισμό της Ζαγοράς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος