Σε συναγερμό τέθηκαν οι βελγικές αρχές όταν πληροφορήθηκαν τη διοργάνωση ρέιβ πάρτι με χιλιάδες συμμετέχοντες στο Ναμούρ της Βαλλονίας.
Στο πάρτι που έλαβε χώρα το Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς και την Κυριακή, στην περιοχή Σομφρέτ, του Ναμούρ συμμετείχαν περίπου 4.000 άτομα σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης, Ετιέν Μπερτράν, αναφέρει το δίκτυο RTBF.
Rave party à Sombreffe: des milliers de personnes participent à une fête clandestine https://t.co/I2MwnqLj0m
— RTL info (@rtlinfo) January 1, 2023
Οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έφτασαν τόσο από το Βέλγιο αλλά και άλλα μέρη της Ευρώπης, είχαν συγκεντρωθεί σε αποθήκη στο πάρκο οικονομικής δραστηριότητας του Οικονομικού Γραφείου του Ναμούρ. Όπως αναφέρουν τα βελγικά μέσα, αντέδρασαν στην άφιξη της αστυνομίας, η οποία χρειάστηκε ενισχύσεις από άλλες περιοχές καθώς και από την πυροσβεστική.
Sombreffe : 4000 personnes ont participé à une rave-party la nuit du Nouvel an https://t.co/ApbraqdwkN
— RTBF info (@RTBFinfo) January 1, 2023
Ιδιαίτερη ανησυχία προκλήθηκε από τη χρήση πυροτεχνημάτων για την έλευση του νέου έτους, λόγω του ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται επιχείρηση με επικίνδυνα υλικά και υπήρχε κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Ωστόσο, δεν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό.
Το ρέιβ πάρτι τελικά ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Κυριακής, όταν οι συμμετέχοντες αποχώρησαν. Διενεργείται έρευνα για τον εντοπισμό των διοργανωτών.
Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος