Τζορτζ Κλούνεϊ και Σκάρλετ Γιόχανσον στην κορυφή της λίστας του Forbes

Στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Forbes με τους καλύτερα αμειβόμενους ηθοποιούς στον κόσμο βρέθηκε ο Αμερικάνος ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ.

Σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό, Ο 57χρονος «αστέρας» του Χόλυγουντ κέρδισε περίπου 239 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ του Ιουνίου του 2017 και του Ιουνίου του 2018, που είναι τα υψηλότερα έσοδα που είχε ποτέ κατά την 35ετή σταδιοδρομία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Και παρόλο που ο Κλούνεϊ δεν έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινία από το 2016, όταν κυκλοφόρησε στις κινηματογραφικές αίθουσες το «Παιχνίδι του Χρήματος» (“Money Monster”), τα έσοδα του αυξήθηκαν σημαντικά με την πώληση της  εταιρείας για την παραγωγής της τεκίλας Casamigos, της οποίας ήταν συνιδρυτής, στη βρετανική εταιρεία οινοπνευματωδών Diageo τον Ιούνιο του 2017.

Η πώληση της εταιρίας του Κλούνεϊ και η αύξηση των εσόδων του από δραστηριότητες εντός και εκτός του χώρου του θεάματος είχε ως αποτέλεσμα ο Ντουέιν Τζόνσον να περάσει στη δεύτερη θέση της λίστας του Forbes με έσοδα 124 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε κυρίως από την συμμετοχή του στην ταινία “Jumanji: Καλωσήρθατε στην Ζούγκλα” και από άλλες εμφανίσεις του.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, ο πρωταγωνιστής του Iron Man, ήταν τρίτος στον κατάλογο, με έσοδα που υπολογίζονται σε 81 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολουθεί ο Κρις Χέμσγουορθ από τους “Εκδικητές: Ο πόλεμος της Αιωνιότητας” με έσοδα 64,5 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό των 784 εκατομμυρίων δολαρίων κέρδισαν συνολικά οι 10 πρώτοι ηθοποιοί της λίστας του Forbes, ξεπερνώντας πάλι σε έσοδα τις γυναίκες ηθοποιούς στην αντίστοιχη λίστα του περιοδικού, τα οποία στο σύνολό τους αντιστοιχούν σε 186 εκατομμύρια δολάρια για την ίδια περίοδο.

Συγκεκριμένα, η Σκάρλετ Γιόχανσον βρίσκεται στην κορυφή της λίστας που αφορά τις γυναίκες, ως η καλύτερα αμειβόμενη ηθοποιός για το συγκεκριμένο διάστημα, με έσοδα 40,5 εκατομμύρια δολάρια προ φόρων. Την ακολουθούν η Ατζελίνα Τζολί στη δεύτερη θέση (28 εκατ. δολάρια) και η Τζένιφερ Άνιστον στην τρίτη θέση (19,5 εκατ. δολάρια).

Το Forbes κατάρτισε τη λίστα του με βάση τα έσοδα που είχαν οι ηθοποιοί πριν από την φορολόγησή τους από τον Ιούνιο του 2017 ως τον Ιούνιο του 2018, λαμβάνοντας τα σχετικά στοιχεία από το Nielsen, την κινηματογραφική βάση δεδομένων IMDB, από συνεντεύξεις ειδικών στην βιομηχανία κινηματογράφου, καθώς και από συνεντεύξεις των ίδιων των διασήμων.

Η διαφορά στα έσοδα μεταξύ αντρών και γυναικών στο Χόλυγουντ αποδίδεται κυρίως στο ότι οι γυναίκες συμμετέχουν λιγότερο σε ταινίες δράσεις (οι οποίες φέρνουν συνήθως περισσότερα χρήματα στα ταμεία) και επομένως αμείβονται λιγότερο σε σχέση με τους άντρες συναδέλφους τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Willy Sanjuan/Invision/AP και Jordan Strauss/Invision/AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος