ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει σοβαρές απαντήσεις – Στα όρια της φαιδρότητας οι δηλώσεις στελεχών της

Για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν «απαντήσεις σοβαρές από τον κ. Μητσοτάκη και όχι ισχυρισμούς πανικού που φτάνουν στα όρια της φαιδρότητας από κυβερνητικά στελέχη, που επιχειρούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» και δηλώνουν «Κυριάκος Μητσοτάκης ίσον Predator»

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί απαντήσεις, όπως λένε τα στελέχη του, για τη σειρά δημοσιευμάτων, που αφορούν λίστες παρακoλούθησης από το κακόβουλο λογισμικό predator, και οι οποίες εμπεριέχουν ονόματα πολλών πρωτοκλασάτων υπουργών της κυβέρνησης, μεταξύ αυτών και του υπουργού Εξωτερικών, στελεχών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μελών της επιχειρηματικής κοινότητας και άλλους.

Όπως δηλώνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, «η προσπάθεια που επιχειρούν κυβερνητικά στελέχη να εμφανίσουν τη χώρα περίπου ως ξέφραγο αμπέλι, κάτι για οποίο προφανώς και ούτως ή άλλως θα είχαν τεράστιες ευθύνες, προκαλεί θυμηδία», καθώς όπως σημειώνουν «σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υπήρχε ενιαίο κέντρο ΕΥΠ – Predator υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργικού γραφείου», ενώ όπως υποστηρίζουν, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «φαίνεται ότι ένα από τα σημαντικά αίτια των παρακολουθήσεων ήταν και η ροή του δημοσίου χρήματος».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για απολύτως ανεύθυνη κυβέρνηση, και στρέφει τα πυρά στον κ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντάς τον θρασύ και αδίστακτο πρωθυπουργό.

«Οι νέες αποκαλύψεις του insidestory.gr, σύμφωνα με τις οποίες η αγορά του Predator “κρύφτηκε” μέσα σε άλλη σύμβαση της ΕΥΠ και πως το κακόβουλο λογισμικό λειτουργούσε σε χώρο που ελέγχει η ελληνική κυβέρνηση, επιβεβαιώνουν απλά την ενοχή Μητσοτάκη», σχολιάζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Επιβεβαιώνουν ωστόσο και ότι ο δήθεν έλεγχος που έκανε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας υπό τον στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, κ. Μπίνη, στις εταιρίες Intellexa και Krikel χωρίς καν να ελέγξει τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ήταν προσχηματικός και επί της ουσίας ακόμα ένα λιθαράκι στην επιχείρηση συγκάλυψης», προσθέτει και καταλήγει:

«Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να πείσει πως ακόμα “ψάχνει” τους ιδιώτες που εμπορεύονται και χρησιμοποιούν το Predator. Δεν έχει παρά να κοιτάξει στον καθρέφτη του».

Το Μέρα 25 αναφέρει ότι μόνο ένα προοδευτικό μέτωπο μπορεί να καταργήσει τα αίτια των υποκλοπών, οι οποίες όπως υποστηρίζει «γίνονται για επιχειρηματική χρήση, καθώς ο κάθε ολιγάρχης πασχίζει να βάλει στο χέρι τον υπουργό που μοιράζει τα καλύτερα φιλέτα».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος