Συναυλία μπαρόκ μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (video)

Οι διεθνούς φήμης Ιταλοί ερμηνευτές, o τσεμπαλίστας Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) και η Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε), στο βιολί, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμπράττοντας  με τη γνωστή Ελληνίδα φλαουτίστα Σοφία  Μαυρογενίδου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το τρίο θα παρουσιάσει έργα των J. S. Bach, J.J. Quantz και G. Morini. Επίσης, οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) και Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε), με την ευκαιρία της συναυλίας, θα διευθύνουν ένα workshop, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στο ‘Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για τη μουσική του 16ου και 17ου αιώνα.

  • Μία συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης με τον Δήμο Μοσχάτου Ταύρου και το Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.
Συναυλία μπαρόκ μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (video)
Η φλαουτίστα Σοφία Μαυρογενίδου.

 

Συναυλία μπαρόκ μουσικής

Guido Morini (τσέμπαλο)Rossella Croce (Βιολί)

Σοφία  Μαυρογενίδου (φλάουτο)

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016,  21:00
Αίθουσα: Θέατρο

Διάρκεια: 80′  (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 12€, κανονικό, 8€ μειωμένο

workshop

Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής
Guido Morini
(τσέμπαλο)Rossella Croce (Βιολί)

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016,  10:00- 17:00

Αίθουσα: Black Box

Συναυλία μπαρόκ μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (video)
Ο Guido Morini

Oι δύο καταξιωμένοι μουσικοί Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) και Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε) το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 θα διευθύνουν ένα workshop  στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για τη μουσική του 16ου και 17ου αιώνα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν και θα μιλήσουν για τη δική τους προσέγγιση στις Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο του Johann Sebastian Bach και στη συνέχεια θα ακούσουν και θα συζητήσουν με σολίστ και μουσικά σύνολα ενόργανης και φωνητικής μουσικής που ειδικεύονται στο ρεπερτόριο αυτής της εποχής.

Συναυλία μπαρόκ μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (video)
Η Rossella Croce

Ωράριο workshop:

10:00-12:00 / J.S.Bach: Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο -Guido Morini και Rossella Croce 13:00-17:00 / Παρουσίαση έργων από Έλληνες σολίστ και μουσικά σύνολα.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα 177 78,  τηλ. 210 3418 550

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: info@mcf.gr

Ιστοσελίδα: www.mcf.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ