“Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος” | Η συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο σε συνεργασία με την Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, διοργάνωσαν τη νέα περιοδική έκθεση με τίτλο “ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ – Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821”, η οποία θα διαρκέσει έως και 30 Μαΐου 2022 .

Η έκθεση περιλαμβάνει κειμήλια φυλασσόμενα σε Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές και εκκλησιαστικά Μουσεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, στις συλλογές του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου καθώς και στις ιδιωτικές συλλογές των †Βασίλη Κορκολόπουλου, Ντίνου Νοταρά και Μιχαήλ-Μάριου Σκούλλου. Στόχος η ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821 και του ρόλου, ως σημαντικού παράγοντα διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων.

“Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος” | Η συμβολή της Εκκλησίας στον Αγώνα του 1821, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Η νέα περιοδική έκθεση θα είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό στον όροφο του κεντρικού κτηρίου (Μέγαρο Δούκισσας της Πλακεντίας) τηρουμένων, φυσικά, όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊου

Ως εκ τούτου, η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόησής, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές εγκυκλίους.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2132139500, 2132139513

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 8:30-15:30, Τρίτη: Κλειστά, Τετάρτη έως Κυριακή 8:30-15:30

Διεύθυνση: Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα 106 75 Email: bma@culture.gr Website: www.byzantinemuseum.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος