“Τουρισμός για όλους”: Έως αύριο η λίστα με τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους – Τον Σεπτέμβριο η επόμενη κλήρωση

Έγινε η κλήρωση και έως αύριο θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα για τους επιπλέον 200.000 δικαιούχους του προγράμματος “Τουρισμός για όλους”, ενημέρωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή “Συνδέσεις”, η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική επισήμανε καθώς οι αιτήσεις ήταν πάνω από 1.200.000.

Η κα Ζαχαράκη αναφέρθηκε στην διαφορά των δύο προγραμμάτων του “κοινωνικού τουρισμού” και του “τουρισμός για όλους”. Το πρόγραμμα “κοινωνικός τουρισμός”, του υπουργείου Εργασίας, έχει κλείσει και αφορούσε σε συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια.

“Το πρόγραμμα “κοινωνικός τουρισμός” , ήταν προϋπολογισμού τριανταενός εκατ. ευρώ, που αφορούσε σε vouchers των 150 ευρώ για διαμονή. Με απόφαση όμως του πρωθυπουργού διπλασιάστηκε το ποσό και οι δικαιούχοι. Αυτό σημαίνει πως τέλος Σεπτεμβρίου θα γίνει νέα ηλεκτρονική κλήρωση από όσους έχουν ήδη κάνει αίτηση (1.200.000) και επιπλέον 200.000 vouchers θα διατεθούν σε δικαιούχους, για το κατάλυμα που θα επιλέξουν”. Οπότε, όπως τόνισε, θα υπάρξει και επέκταση της τουριστικής περιόδου.

“Φέτος η κάρτα είναι άυλη και καλύπτει άμεσα το κατάλυμα που χρησιμοποιεί ο δικαιούχος. Το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” που είχε όριο ατομικού εισοδήματος 16.000 ευρώ και όριο και οικογενειακού εισοδήματος 28.000 ευρώ, συν 1.500 ευρώ για κάθε παιδί, έγινε η κλήρωση χθες το βράδυ και σήμερα ή αύριο θα αναρτηθούν οι πίνακες με τους δικαιούχους αλλά θα λάβουν και email προσωπικά ο καθένας τους” ανέφερε

“Προσπαθούμε να δώσουμε στους δικαιούχους άμεση πρόσβαση στα χρήματα που τους αναλογούν από το πρόγραμμα  το τέλος της εβδομάδας έως τις αρχές της επόμενης” επισήμανε.

“Η ψηφιακή ηλεκτρονική κάρτα και στον τομέα του τουρισμού θα κάνει τη διαφορά ως προς την τήρηση της νομοθεσίας για τους εργαζόμενους του κλάδου” ανέφερε και απηύθυνε το μήνυμα ειδικά στους νέους ανθρώπους ” Τα τουριστικά επαγγέλματα εκτός από ευχάριστα και εξωστρεφή θα αναπτυχθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια. Βελτιώνουμε  συνεχώς τα σχετικά προγράμματα σπουδών”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος