Qatargate: Η Εύα Καϊλή μεταξύ των 4 συλληφθέντων – Ελεύθερος ο πατέρας της σύμφωνα με τη «Le Soir»

Array

Όπως έγινε γνωστό από τις εφημερίδες Le Soir και L’ Echo του Βελγίου η Εύα Καϊλή είναι ανάμεσα στους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση διαφθοράς που συνταράσσει το Ευρωκοινοβόύλιο. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες και φυλακίστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της ΕΡΤ, Γιώργος Συριόπουλος.

Την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας του Βελγίου μεταφέρει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Ειρήνη Ζαρκαδούλα.

Μεταξύ άλλων η βελγική εισαγγελία επισημαίνει:

«Υπάρχουν υποψίες ότι άτομα σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά. Δύο άτομα αφέθηκαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Έρευνα έγινε και στο σπίτι και δεύτερου βουλευτή γύρω στις 8 χθες το βράδυ. Προς το συμφέρον της έρευνας δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες αυτή τη στιγμή».

 Le Soir: Ελεύθερος ο πατέρας της Εύας Καϊλή
Όσον αφορά στον πατέρα της Εύας Καϊλή, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Λούκα Βισεντίνι, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, σύμφωνα με την Soir.
 Ο σύντροφός της  κ.Καϊλή , Φραντσέσκο Τζιόρτζι  έχει επίσης κατηγορηθεί και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του, όπως και για τον πρώην ευρωβουλευτή του S&D Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, επισημαίνει η εφημερίδα συμπληρώνοντας ότι ο Φ., ένας λομπίστας των Βρυξελλών που είχε προσαχθεί την Παρασκευή, παραμένει επίσης στη φυλακή.

Την ίδια ώρα ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Ιταλία Κρίστιαν Μαυρής μεταδίδει ότι το βράδυ της 10ης Δεκεμβρίου στο σπίτι του Βέλγου σοσιαλιστή ευρωβουλευτή ιταλικής καταγωγής Marc Tarabella στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε έρευνα. Ο Tarabella, ο οποίος δεν είναι υπό κράτηση, ήταν παρών στην έρευνα, υπό την επίβλεψη της προέδρου του Κοινοβουλίου, Roberta Metsola.

Η πρόεδρος της Ευρωβουλής, με δήλωσή της, ανακοίνωσε ότι αναστέλλονται όλες οι εξουσίες και τα καθήκοντα που είχε η κυρία Καϊλή, που συγκαταλέγεται στους 14 αντιπροέδρους του Ευρωκοινοβουλίου.

Qatargate: Η Εύα Καϊλή μεταξύ των  4 συλληφθέντων – Ελεύθερος ο πατέρας της σύμφωνα με τη «Le Soir»
Δημοσίευμα Le Soir
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος