Πάτρα: 25 συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και αναγραφή συνθημάτων σε αστικά λεωφορεία

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε σήμερα η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών βγήκε έξω από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, που βρίσκεται στην οδό Κορίνθου και τελεί υπό κατάληψη και άρχισαν να γράφουν συνθήματα σε αστικά λεωφορεία που περνούσαν από το σημείο, διακόπτοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία. Τα συνθήματα ήταν υπέρ του 38χρονου που συνελήφθη πρόσφατα στην Πάτρα και κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Αμέσως μετά έφθασαν στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ και αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί συνέλαβαν 25 άτομα, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ρόπαλα, στουπιά, άδεια μπουκάλια, δοχεία με υπολείμματα βενζίνης και αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, λόγω των συγκεντρώσεων συμπαράστασης στους 25 συλληφθέντες.

Δήλωση Στέφανου Παραστατίδη, Βουλευτή Κιλκίς και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Παιδείας ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα περιστατικά προπηλακισμού κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα:

«Το περιστατικό εγκλωβισμού επί ώρες του Πρύτανη του  Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστου Μπούρα, στο γραφείο του από φοιτητές και η παρεμπόδιση της ελεύθερης αποχώρησής του, αποτελούν απαράδεκτες πρακτικές που βάλλουν ευθέως κατά της δημοκρατικής και ελεύθερης λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι πράξεις βίας και προπηλακισμών υπονομεύουν κάθε προσπάθειας προάσπισης του δημοσίου πανεπιστημίου και εξυπηρετούν όσους συστηματικά επιχειρούν να το διασύρουν. Ο σεβασμός στους θεσμούς, η τήρηση της νομιμότητας και η τήρηση των νόμιμων διαδικασιών αποτελούν δημοκρατικό μονόδρομο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος