Ο Μυτιληνιός Άγιος Βαλεντίνος(βίντεο)

Τον δικό της Άγιο Βαλεντίνο τιμά σήμερα η Μυτιλήνη καθώς απότμημα των λειψάνων του Αγίου της Αγάπης φυλάσσονται στην καθολική εκκλησία της Φραγκοκλησιάς στην κεντρική αγορά της πόλης.

Το γεγονός ότι απότμημα των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου, βρίσκεται από το 1907 στην Μυτιλήνη, έγινε γνωστό το τελευταία χρόνια.

14 Φεβρουαρίου 273 ο Άγιος Βαλεντίνος, σφαγιάστηκε , και τα λείψανά του θάφτηκαν στις κατακόμβες της Αγίας Πρισκίλλας στη Ρώμη. Από κει τα ξανασυναντάμε το 1815 που πιστοποιούνται ότι είναι του Αγίου Βαλεντίνου και μέρος αυτών δωρήθηκε σε ευγενή στη Μυτιλήνη. Tο 1907 δωρίστηκαν στην καθολική εκκλησία.

Τα λείψανα ξεχάστηκαν και το 1990 ο τελευταίος μοναχός της Φραγκοκλησιάς τα μετέφερε με άκρα μυστικότητα στην Αθήνα. Τα λείψανα του Αγίου της αγάπης επέστρεψαν στη Μυτιλήνη το 2014 , αφού ανακαινίσθηκε ο καθολικός ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κάθε χρόνο, τελείται λειτουργία και λιτανεία στους δρόμους της πόλης.

Στη Μυτιλήνη βρίσκεται ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος   – Μητροπολίτης Παντός Αιγαίου ,  Ιωσήφ Πρίντεζης και ο πατέρας Λέοντας Κισκίνης εφημέριος καθολικών της Μυτιλήνης οι οποίοι μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για την ιστορία μεταφοράς των λειψάνων του Αγίου Βαλεντίνου στη Μυτιλήνη αλλά και το μήνυμα του Αγίου της Αγάπης για την αγάπη από τον άνθρωπο προς τον συνάνθρωπο και την αδελφοσύνη των λαών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος