Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Καύσωνας διαρκείας, ανομβρία και δυνατό μελτέμι (video)

Φτιάχνει ο καιρός και περιορίζεται η απογευματινή αστάθεια από τη νέα εβδομάδα, με την ηλιοφάνεια να επικρατεί και τις μπόρες να σημειώνονται μόνο κατά τόπους, στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας κυρίως χώρας.

Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι πλέον το νέο και παρατεταμένο κύμα καύσωνα που θα ξεκινήσει να μας επηρεάζει από την Τρίτη και αναμένεται να κρατήσει μέχρι το τέλος του μήνα, με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε αρκετές περιοχές τους 35-36 και τοπικά τους 40 βαθμούς…!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι πολυήμερες υψηλές θερμοκρασίες και η ανομβρία θα καθιστούν ιδιαίτερα ξηρή την ατμόσφαιρα και το έδαφος για πολλές ημέρες έως εβδομάδες και μετά το πέρας του καύσωνα και σε συνδυασμό με το ισχυρό μελτέμι που θα φτάνει τα 5-7 μποφόρ στο Αιγαίο, ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα είναι εξαιρετικά αυξημένος…

ΔΕΥΤΕΡΑ

Αρκετή ηλιοφάνεια και το μεσημέρι-απόγευμα λίγες συννεφιές, με τοπικές μπόρες ή καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 και στο Αιγαίο βοριάδες 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα, ενώ θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, έως 30-32 βαθμούς τοπικά.

ΑΤΤΙΚΗ

Ήλιος με λίγες τοπικές συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, βοριάδες 3-5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση προς το βράδυ και θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρόμοιος καιρός, μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 18 έως 31 βαθμούς.

ΤΡΙΤΗ

Ήλιος σε όλη τη χώρα και μόνο λίγες συννεφιές στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με λίγες μπόρες στα ορεινά. Δυτικοί και βόρειοι άνεμοι 3-5, στα νότια 6 και σταδιακά στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, έως 34-36 βαθμούς τοπικά και στη Θεσσαλία έως και 37-38.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος 
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος