Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Επικίνδυνα μπουρίνια έως την Παρασκευή

O καιρός έως την Παρασκευή χρήζει προσοχής. Η κακοκαιρία θα είναι έντονη, με πολλές καταιγίδες, μεγάλη διάρκεια, επηρεάζοντας σχεδόν όλη τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τρίτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά με βροχές και καταιγίδες σε Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές κυρίως περιοχές και στα ορεινά της Κρήτης.

Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά με πολλούς κεραυνούς και πιθανές χαλαζοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στα νότια δυτικοί με την ίδια ένταση, θα ενισχύονται όμως πολύ την ώρα της καταιγίδας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές ή καταιγίδες κατά διαστήματα. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε γενικευμένη κακοκαιρία στη χώρα με ισχυρές καταιγίδες και τοπικά μπουρίνια στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους 28 με 30 βαθμούς.

Εδώ θα είμαστε για κάθε καιρική εξέλιξη,
Να είστε όλοι καλά!

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος