Λαμία: Μήνυση εναντίον του αστυνομικού που επιτέθηκε σε νοσηλεύτριες – Θ. Πλεύρης: Θα στηριχθούν απόλυτα

Array

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ συνοδού ασθενή και νοσηλευτών σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Ένας 44χρονος αστυνομικός, συνοδός ασθενούς της Παθολογικής Κλινικής, φέρεται να χτύπησε νοσηλεύτρια και να κλότσησε ακόμα μία, ενώ φέρεται να απειλούσε ότι θα “σκοτώσει” το προσωπικό και “θα κάψει” το νοσοκομείο. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενημερώθηκε για το περιστατικό επικοινώνησε με τις νοσηλευτριες και εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του. “Θα στηριχθούν απόλυτα και στο δικαστικό τους αγώνα και θα πραγματοποιηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες” τόνισε. Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο έχει καταθέσει μήνυση.

Κατά τις πληροφοριες όλα ξεκίνησαν όταν οι νοσηλεύτριες ενημερώθηκαν για έναν άνδρα, ο οποίος ευρισκόμενος στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου, έβριζε χυδαία τους πάντες. Όταν θέλησαν να τον ηρεμήσουν, εκείνος τους πέταξε στο πρόσωπο το φάκελο που κρατούσε. Στη συνέχεια έκλεισε τις πόρτες της κλινικής προκαλώντας τρόμο για το τι θα μπορούσε να κάνει στους άλλους ασθενείς και συνοδούς.

Η νοσηλεύτρια άνοιξε αμέσως την πόρτα και τότε δέχτηκε τη δεύτερη και πιο βίαιη επίθεση αφού τη χτύπησε στο πρόσωπο, βγάζοντας της την μάσκα και σπάζοντάς της τα γυαλιά που φορούσε. Στη συνέχεια την έριξε κάτω κι άρχισε να την κλωτσά! Η συνάδελφός της που προσπάθησε να τη σώσει, δέχτηκε κι εκείνη δύο κλωτσιές στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι.

Μέχρι να έρθει το προσωπικό της ασφάλειας, ο 44χρονος βγήκε ξανά στο μπαλκόνι κλείνοντας πίσω του τις μπαλκονόπορτες. Με μεγάλη προσπάθεια, οι συνάδελφοι του αστυνομικοί από τη ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης, του ΑΤ Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να τον βγάλουν και να τον οδηγήσουν στη Διεύθυνση. Εκεί συνελήφθη με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οι άτυχες νοσηλεύτριες μετέβησαν στα Επείγοντα προκειμένου να εξεταστούν, η μία μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί με τραυματιοφορέα εξαιτίας της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, και οι δύο είναι σχετικά καλά σωματικά, ωστόσο το σοκ που υπέστησαν είναι μεγάλο.

Ο 44χρονος μετά και από αίτημα συγγενικών του προσώπων υποβάλεται σε ψυχιατρική εξέταση, ενώ το ίδρυμα έχει καταθέσεις μήνυση. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος