Κωνσταντινόπουλος, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Αξιακός χαρακτήρας συνεργασιών την πρώτη Κυριακή των εκλογών

“Οποιεσδήποτε συνεργασίες, με βάση το σοσιαλοδημοκρατικό μας πρόγραμμα θα γίνουν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, χωρίς να βάλουμε από την πίσω πόρτα πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα εάν δεν τους δώσει αυτοδυναμία ο λαός” είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Αντιπρόεδρος Βουλής. Εξάλλου όπως συμπλήρωσε, “ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θέλει συνεργασία και θα πάει για αυτοδυναμία. Εάν δεν την πάρει τι θα πει στους πολίτες; Ο κ.Τσίπρας αναζητά σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ”.

“Τα πάνω από 170.000 μέλη της παράταξης , που έδωσαν δυναμικό παρών και ψήφισαν την Κυριακή μας βοηθάει όλους να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα με μεγαλύτερη δύναμη. Επιβεβαιώνει ότι έχουμε πολιτική πρόταση, επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία” επισήμανε. Όπως παραδέχτηκε ούτε και ο ίδιος περίμενε ποτέ τέτοια προσέλευση μελών.

“Σήμερα έρχονται οι πολίτες με ένα ποσοστό που κανένας δεν το περίμενε, αναφέρομαι σε δική μου πρόβλεψη σε κανέναν άλλο, μόνο ένας είχε πει ότι θα έπρεπε να βάλουμε περισσότερες κάλπες για να έρθει περισσότερος κόσμος.” σημείωσε

“Είναι γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ από το 42% το 2009, πήγε στο 12%, στο 4%, στο 6,7%, στο 8,1% και σήμερα δημοσκοπικά είναι σε άλλα ποσοστά” παραδέχτηκε.

Στο ερώτημα κατά πόσο αρκεί η επιστροφή του ήλιου και του ονόματος ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ για να επιστρέψει η παράταξη στο ποσοστό του 42%, του 2009 απαντά:

“Το θέμα του ήλιου και της ονομασίας έχει να κάνει με το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι εαν δεν έχουμε πολιτική πρόταση, δεν έχουμε κυβερνητικό πρόγραμμα θα μας σώσει ο ήλιος” παραδέχτηκε και συμπλήρωσε “όμως οι οιωνοί είναι πάρα πολύ θετικοί. Υπάρχει μια φοβερή πολιτική και στελεχιακή ανανέωση, δεν θα το πίστευε κανένας αυτό που συνέβη στα ψηφοδέλτια. Έχουμε όλους τους οιωνούς και την πολιτική μας πρόταση για να μπορέσει ο κόσμος να την ακούσει και να την επιβεβαιώσει” υπογράμμισε.

Όσον αφορά στα ψηφοδέλτια, αυτά που αφορούν στους κάτω των 40 ετών μελών εκτίμησε ότι αγγίζουν το 50%.

Επιπλέον πρόσθεσε ότι “Μετά από έξι μήνες με τον εκλογή του νέου αρχηγού και την συμμετοχή του κόσμου, που από 170.000 μέλη γίνονται 250.000 μέλη με τις εκλογές στους συνδικαλιστές και επιστήμονες σήμερα και αύριο, με βάση την  σοσιαλοδημοκρατική μας πρόταση, η παράταξη ομογενοποιείται πολιτικά, σταθεροποιείται και δημιουργείται μία νέα αφετηρία, ένας νέος βατήρας με αφορμή το συνέδριό μας για να πάμε ψηλότερα.”

Όσον αφορά σε πρόβλεψη για το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές απάντησε  “Δεν θα απωλέσουμε την δυνατότητά μας στις επόμενες εκλογές να ζητήσουμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό και αυτό που ακούγεται για αυτοδυναμία και 40% ή 35%είναι μέσα στους στόχους μας, θέλουμε να γίνει κυβερνητικό πλειοψηφικό ρεύμα στη χώρα το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ”

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και μετεκλογικές συνεργασίες

“Έχουμε πει στον κόσμο πως ό,τι πούμε πριν τις εκλογές θα το πούμε και μετά. Δηλαδή εμείς είπαμε εξαρχής πως οποιαδήποτε συνεργασία πρέπει να γίνει βάσει προγραμματικής πρότασης. Καταθέτουμε ένα σοσιαλοδημοκρατικό πρόγραμμα πριν τις εκλογές και αυτοί που θα το ψηφίσουν, είμαστε έντιμοι την επόμενη ημέρα για να το υλοποιήσουμε. Δεύτερο το αξιακό, όσον αφορά στο θέμα διανομής εξουσίας. Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν αυτά. Οποιεσδήποτε συνεργασίες, με βάση το σοσιαλοδημοκρατικό μας πρόγραμμα θα γίνουν την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Το τρίτο είναι ότι δεν θα βάλουμε από την πίσω πόρτα πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα εάν δεν τους δώσει ο λαός αυτοδυναμία. Ο Μητσοτάκης είπε ότι δεν θέλει συνεργασία και θα πάει για αυτοδυναμία. Εάν δεν πάρει τι θα πει στους πολίτες.Ο κ.Τσίπρας αναζητά σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.” ξεκαθάρισε

“Θα υπάρξει αξιακός χαρακτήρας συνεργασιών την πρώτη Κυριακή, χωρίς πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα. Οι μετεκλογικές συνεργασίες θα γίνουν βάσει του ποιός συμφωνεί με το σοσιαλοδημοκρατικό μας πρόγραμμα.” κατέληξε.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος