Ένα έργο ορόσημο της μεταπολεμικής Αμερικανικής δραματουργίας, το κλασικό αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ “Ήταν όλοι τους παιδιά μου” παρουσιάζει το Θεσσαλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου 2024, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο σκηνοθέτης και από τους ιδρυτές του Θεσσαλικού Θεάτρου.
Η σκηνοθεσία και η δραματουργική επεξεργασία του έργου είναι του Κώστα Τσιάνου ,το σκηνικό και τα κοστούμια του Γιώργου Ζιάκα , η μουσική του Διονύση Τσακνή και οι φωτισμοί του Μάκη Παπατριανταφύλλου.
Tους ήρωες του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί με αλφαβητική σειρά :
Νικόλας Γραμματικόπουλος, Χρυσάνθη Δούζη ,Θανάσης Ζέρβας, Μαρσέλα Λένα και Νίκος Πολοζιάνης
Το Θεσσαλικό Θέατρο ιδρύθηκε το 1975, με σκοπό να φέρει σε επαφή τον κάτοικο της Περιφέρειας και των απομακρυσμένων χωριών με τη θεατρική τέχνη. Είχε στόχο να φτάσει τη σύγχρονη ελληνική και παγκόσμια δραματουργία μέχρι την τελευταία γωνιά της Θεσσαλίας.
Την άνοιξη του 1975 η Άννα Βαγενά μαζί με τον Κώστα Τσιάνο και τον Γιώργο Ζιάκα, όλοι τους Λαρισαίοι που χρόνια δούλευαν στην Αθήνα με το όραμα της επιστροφής και της αποκέντρωσης, άρχισαν τις πρώτες συζητήσεις.
Έτσι το Νοέμβριο του ΄75 το καταστατικό της Θεσσαλικής Πνευματικής Πορείας κατατίθεται στο Πρωτοδικείο. Το πρώτο Περιφερειακό Θέατρο στην Ελλάδα είναι πια γεγονός. 152 ιδρυτικά μέλη, ανάμεσά τους είναι: ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος και πολλοί Λαρισαίοι, που με την παρουσία τους εκφράζανε τη βούληση και την προσπάθεια μιας πόλης και μιας περιοχής. Χωρίς καμία επιχορήγηση του κράτους ή του Δήμου, για οκτώ χρόνια όργωσε κυριολεκτικά τον Θεσσαλικό κάμπο και σκαρφάλωσε στα πιο απομακρυσμένα ορεινά χωριά.
Το 2023 που συμπληρώθηκαν τα 40 χρόνια του Θέατρου ως επιχορηγούμενου θεάτρου άρχισε και η ψηφιοποίηση του σπουδαίου αρχείου του.
Ρεπορτάζ Ελ. Κουτσογιάννη
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος