Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έλεγχοι για καρτέλ στα πρακτορεία διοργάνωσης σχολικών εκδρομών

Αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε ταξιδιωτικά γραφεία έκανε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά από καταγγελίες για «συμπράξεις» στην αγορά οργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων. Ουσιαστικά, μιλάμε για το ενδεχόμενο ύπαρξης καρτέλ, για τον καθορισμό των τιμών.

Οι έρευνες έγιναν σε εννέα ταξιδιωτικά γραφεία, που μεταξύ άλλων διοργανώνουν σχολικές εκδρομές, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας, που διατάχθηκε μετά από καταγγελίες, για ενδεχόμενη ύπαρξη καρτέλ.

Οι έλεγχοι εστιάζουν στο αν υπήρξε παραβίαση της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού ή αν υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ των επιχειρήσεων, για τις τιμές, στις οποίες παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων αναφέρουν, ότι το κέρδος από τις σχολικές εκδρομές, είναι πάρα πολύ χαμηλό και υψηλού ρίσκου και θεωρούν, ότι δεν υπάρχουν παραβιάσεις. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ανακοίνωσης της αναφέρει, ότι οι έλεγχοι, θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και σε άλλες ταξιδιωτικές υπηρεσίες και εφόσον υπάρξουν παραβιάσεις, θα επιβληθούν πρόστιμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος