Ένας στους πέντε πολίτες στην ΕΕ κινδυνεύει από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό

Τουλάχιστον 96,5 εκατομμύρια άνθρωποι υπήρχαν το 2020 στην ΕΕ που κινδύνευαν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, αντιπροσωπεύοντας το 21,9% του πληθυσμού. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα  η Eurostat.

Σύμφωνα με την Eurostat, 75,3 εκατομμύρια άνθρωποι κινδύνευαν στην ΕΕ άμεσα από τη φτώχεια, 27,6 εκατομμύρια είχαν σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις και 27,1 εκατομμύρια ζούσαν σε νοικοκυριά με περιορισμένη απασχόληση.

Μεταξύ των 96,5 εκατομμυρίων κατοίκων εντός της ΕΕ που αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, περίπου 5,9 εκατομμύρια ζούσαν σε νοικοκυριά που βίωναν ταυτόχρονα και τους τρεις κινδύνους, της φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και του χαμηλού ποσοστού απασχόλησης

Περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού κινδύνευε το 2020 από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό σε τέσσερα κράτη μέλη μεταξύ των οποίων η Ρουμανία σε ποσοστό 35,8%, η Βουλγαρία με 33,6%, η Ελλάδα με 27,5% και η Ισπανία σε ποσοστό 27,0%.

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό καταγράφηκαν στην Τσεχία με 11,5%, τη Σλοβακία με 13,8%, τη Σλοβενία ​​με 14,3%, τις Κάτω Χώρες με 15,8% και τη Φινλανδία με ποσοστό 15,9%.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος