Μπαρμπούνια με σάλτσα δεντρολίβανου (σαβόρο)

Θεσπέσιο ψάρι το μπαρμπούνι για τηγανιτό. Όταν είναι λίγο μεγαλούτσικο μπορούμε να το μαγειρέψουμε και στον φούρνο. Τα μπαρμπούνια δένουν υπέροχα με το δεντρολίβανο. Τη συνταγή για μπαρμπούνια με σάλτσα δεντρολίβανου (προτιμήστε τα φρέσκα, να μυρίζουν θάλασσα…) γράφει γα τη «Ραδιοτηλεόραση» ο chef Κωνσταντίνος Κωβαίος.


Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml ξίδι
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπαρμπούνια και τα στεγνώνουμε καλά.
  • Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε καλά και τα τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για περίπου 5-6’.
  • Σε ένα άλλο καθαρό τηγάνι, παίρνουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το λάδι που τηγανίσαμε τα ψάρια και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο και το δεντρολίβανο.
  • Προσθέτουμε 3 κουταλιές στην αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Σβήνουμε με το ξύδι και λίγο νερό, αν χρειαστεί, και βράζουμε για λίγο ακόμα τη σάλτσα.
  • Τοποθετούμε τα ψάρια στο πιάτο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και διακοσμούμε προαιρετικά με καρέ ντομάτας, λίγο βαλσαμικό ξίδι και φρέσκο πιπέρι.

Tip 

Μπορούμε να έχουμε ετοιμάσει τα ψάρια και τη σάλτσα μας περίπου μισή ώρα πριν τα σερβίρουμε, ώστε να έχουμε καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα και «δέσιμο» των γεύσεων.


* Ο Κωνσταντίνος Κωβαίος είναι chef de cuisine στο ξενοδοχείο London στη Γλυφάδα και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (WACS). Έχει επίσης εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Μπαρμπούνια με σάλτσα δεντρολίβανου (σαβόρο)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ