Εκστρατείες προληπτικής ιατρικής σε Αιγαίο και Ήπειρο από την “Ανοιχτή Αγκαλιά”

Με τη σύμπραξη του ΓΕΝ/ΓΕΕΘΑ, η ομάδα των εθελοντών γιατρών και νοσηλευτών της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ, επισκέφτηκε την Κάρπαθο και την Κάσο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής. Η ομάδα στη συνέχεια επισκέφθηκε τα χωριά Καλπάκι, Δελβινάκι και Παρακάλαμο στην Ήπειρο.

Το πρόγραμμα και των δύο εκστρατειών, από τις 21 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2017, περιελάμβανε:

  • δωρεάν εξετάσεις παιδιών και ενηλίκων και
  • ενημέρωση σε θέματα πρόληψης.

Παράλληλα με τις ιατρικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς, στην Κάρπαθο, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον διατροφολόγο της ομάδας με θέμα «Διατροφή και Εκστρατείες προληπτικής ιατρικής σε Αιγαίο και Ήπειρο από την “Ανοιχτή Αγκαλιά”Άσκηση» και, στην Κάσοβιωματικό σεμινάριο για άμεση υποστήριξη της ζωής.

Στο Καλπάκι πραγματοποιήθηκαν δύο ομιλίες με θέμα «Σκολίωση παιδιών και εφήβων-αίτια και αντιμετώπιση» και «Εμβόλια και στρατηγικές Δημόσιας Υγείας». Τις ομιλίες παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, γονείς και έφηβοι.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν 2.456 ιατρικές πράξεις, ενώ παράλληλα εμβολιάστηκαν όσα παιδιά έπρεπε να εμβολιαστούν.

Στην Ήπειρο, εκτός από τα παιδιά των σχολείων, εξετάστηκαν και εμβολιάστηκαν πλήρως και τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ, τα οποία είχαν κενά στον εμβολιασμό τους.

Στο πρόγραμμα με το διακριτικό τίτλο «Υποστηρίζουμε τη Ζωή» έλαβαν μέρος 55 εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές, οι οποίοι έδωσαν με αγάπη και σεβασμό τις υπηρεσίες τους στον ακριτικό πληθυσμό. Οι εθελοντές προέρχονταν από τα Νοσοκομεία Παίδων Π. & Α. Κυριακού, και Αγία Σοφία, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το Έλενα Βενιζέλου, τον Ευαγγελισμό, το Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο και το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Οι ειδικότητες των γιατρών ήταν: παιδίατροι, παιδοχειρυργοί, παιδοφθαλμίατρος-οφθαλμίατρος ενηλίκων, παιδοκαρδιολόγος-καρδιολόγος ενηλίκων, ορθοπεδικός, δερματολόγος, ακτινολόγος, ψυχολόγος, γυναικολόγος, μαία, παρασκευάστρια, λοιμωξιολόγος, αναπτυξιολόγος και ομάδα εμψυχωτών.

Εκτός από τις ιατρικές παροχές σε όλους τους προορισμούς, η ομάδα της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ προσέφερε στα παιδιά ψυχαγωγικό πρόγραμμα και πολλά δώρα.

Εκστρατείες προληπτικής ιατρικής σε Αιγαίο και Ήπειρο από την “Ανοιχτή Αγκαλιά”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ