Α. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τροπολογία για τη μη πληρωμή άμεσα της ρήτρας αναπροσαρμογής

Τροπολογία στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να μην πληρώνουν τη ρήτρα αναπροσαρμογής, έως ότου κριθεί η νομιμότητά της στα ελληνικά δικαστήρια, στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, Δημήτρη Βερβεσό.

Κάλεσε μάλιστα ο κ. Τσίπρας και την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία καθώς όπως είπε, “ζούμε σε ένα κράτος δικαίου και δεν μπορεί παράνομες και παράλογες πρακτικές να επιβαρύνουν τον πολίτη σε σημείο που νοικοκυριά και επιχειρήσεις σήμερα να έχουν υπαρξιακό πρόβλημα.

“Το μείζον κοινωνικό αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος δεν πρέπει να στερηθεί από κανένα σπίτι ενόψει των εξελίξεων, μέχρις ότου τα ελληνικά δικαστήρια αποφανθούν και αποφασίσουν εάν η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι συμβατή με την ελληνική νομοθεσία. Έως τότε κανένας πολίτης, κανένας επιχειρηματίας, κανένας επιτηδευματίας δεν πρέπει να στερηθεί αυτό το βασικό κοινωνικό αγαθό” τόνισε και ο Πρόεδρος των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου στο επίκεντρο βρέθηκε η ενεργειακή ακρίβεια και οι νομικές κινήσεις με προσφυγές στη δικαιοσύνη που γίνονται, από πολίτες, ενώσεις καταναλωτών και δικηγορικούς συλλόγους της χώρας κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος