Δόκιμη αστυνομικός μεταξύ των 22 συλληφθέντων στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη

Array

Μία δόκιμη αστυνομικός είναι, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ, μεταξύ των 22 συλληφθέντων, στη διάρκεια της έρευνας για ναρκωτικά στον χώρο της παλιάς φοιτητικής Εστίας στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου. Η δόκιμη αστυνομικός φέρεται να συνεργαζόταν με τον 30χρονο σεσημασμένο, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό».

Ειδικότερα, στη συγκεκριμένη επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 06:00 το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι, στην Πανεπιστημιούπολη, στην ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, αλλά και σε Καισαριανή, Βύρωνα και Αθήνα, για ναρκωτικά και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, έχουν συλληφθεί έως τώρα 22 άτομα, ενώ έχουν προσαχθεί και άλλα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η δόκιμη αστυνομικός συνεργαζόταν με τον 30χρονο σεσημασμένο Αλβανό, ο οποίος τραυματίστηκε και νοσηλεύεται φρουρούμενος στον “Ερυθρό Σταυρό”.

Ανάστατοι είναι οι φοιτητές στις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου και οι κάτοικοι της περιοχής, από τους πυροβολισμούς που έπεσαν στις 9:30 το πρωί.

«Αυτό που ζήσαμε σήμερα είναι να δίνουμε μάθημα και έξω να πέφτουν πυροβολισμοί. Ακούσαμε κρότους και νομίζαμε ότι ήταν κρότου λάμψης γιατί είναι σύνηθες φαινόμενο να μπαίνει πλέον η αστυνομία στα πανεπιστήμια και να καταστέλλει τους φοιτητές» αναφέρει φοιτητής που έζησε το περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στον χώρο διεξαγόταν επιχείρηση για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μετά από πληροφορίες ότι η Φοιτητική Εστία, χρησιμοποιείται ως ορμητήριο και καταφύγιο για κακοποιούς.  Ανθυπαστυνόμος , που αισθάνθηκε αδιαθεσία, αποχώρησε και τότε δέχθηκε επίθεση από σεσημασμένο 30χρονο αλλοδαπό, τον οποίο τραυμάτισε κάνοντας χρήση του υπηρεσιακού της όπλου.

«Αυτό που λέει η αστυνομία κάνει λόγο για έναν δράστη που κρατούσε ένα κατσαβίδι  και επειδή κρατούσε ένας ένα κατσαβίδι, ξεκίνησε να πυροβολάει ασύστολα την ώρα που πηγαίνανε φοιτητές στα μαθήματά τους» καταγγέλλει ο εκπρόσωπος φοιτητών των εστιών του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς σε βάρος του 30χρονου από την Αλβανία, εκκρεμούν 4 εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά. Ακολούθησαν δεκάδες συλλήψεις εντός και εκτός του κτιρίου της φοιτητικής εστίας.

Επικριτικός και ο Χρήστος Κατσώνης Βουλευτής του ΚΚΕ για την όλη επιχείρηση, καταγγέλει « Η αστυνομία σήμερα δεν πήγε στον 4ο όροφο, που τους έχουν υποδείξει και καταγγείλει πολλές φορές οι φοιτητές, αλλά πήγε σε όλους τους ορόφους, έσπαγε πόρτες και μέσα ήταν φοιτητές από φτωχές οικογένειες που διάβαζαν γιατί έχουν μαθήματα και εξετάσεις. Έχουν σπάσει όλες τις πόρτες αδιακρίτως. Είναι απαράδεκτο, το καταγγέλλουμε και βέβαια αυτό είναι μια επίδειξη δύναμης στους φοιτητές που δεν συμβιβάζονται με την πανεπιστημιακή αστυνομία».

Ο τραυματίας νοσηλεύεται φρουρούμενος στον «Ερυθρό Σταυρό, ενώ η αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Επιμέλεια: Νόρα Μολυβιάτη

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος