Ισπανία: Βινίσιους και αντιρατσιστικός νόμος -Tη σύλληψη τριών ατόμων για τα επεισόδια της Κυριακής διέταξε η Εισαγγελία της Βαλένθια

Η αστυνομία της Μαδρίτης εδώ και χρόνια διαθέτει ειδική ομάδα η οποία ασχολείται με τους φανατικούς οπαδούς των ποδοσφαιρικών ομάδων και παρακολουθεί τη δράση τους. Η ομάδα αυτή κάνει το ίδιο και για οπαδούς ultra που καταφθάνουν από ξένες χώρες λαμβάνοντας ειδικά μέτρα προς αποφυγή επεισοδίων εντός και εκτός των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Η ομάδα αυτή της αστυνομίας ήταν αυτή που κατάφερε τα ξημερώματα της Τρίτης να οδηγήσει στη σύλληψη 4 ατόμων οι οποίοι φέρεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο και ενόψει ενόψει του αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της Ρεάλ Μαδρίτης και της Ατλέτικο κρέμασαν σε γέφυρα μία κούκλα με τη φανέλα του Βραζιλιάνου παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους. Δίπλα από την κούκλα ένα μεγάλο πανό έγραφε «Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ». Το γεγονός καταγγέλθηκε στις αρχές από την La Liga και η Ατλέτικο χρειάστηκε πολλές φορές να ζητήσει συγγνώμη από τον παίκτη , υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν οπαδοί της αυτοί που κρέμασαν την κούκλα και το πανό. Μάλιστα εξέδωσε επιστολή στην οποία χαρακτήρισε τα γεγονότα που συνέβησαν «αηδιαστικά και απαράδεκτα» και διαβεβαίωσε ότι «ντροπιάζουν την κοινωνία».

Οι 4 συλληφθέντες ηλικίας 19, 21, 23 και 24 ετών ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων και μαρτύρων. Τρεις από αυτούς , είναι αποδεδειγμένα μέλη της Frente Atlético, «είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια αγώνων που είχαν χαρακτηριστεί ως υψηλού κινδύνου από την αστυνομία». Ένας από αυτούς έχει ιστορικό αδικήματος τραυματισμού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Τώρα η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι “το αδίκημα μίσους” και οι ποινές είναι πολύ αυστηρές.

Καταγγελία της Ρεάλ Μαδρίτης για έγκλημα μίσους και ρατσιστικής διάκρισης στη Βαλένθια

Νωρίτερα σήμερα το πρωί (23/5), η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι υπέβαλε καταγγελία στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ως ιδιωτική κατηγορία για έγκλημα μίσους και προκειμένου να γίνει διερεύνηση για τις ρατσιστικές προσβολές εναντίον του παίκτη της Βινίσιους στο Mestalla της Βαλένθια στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης- Βαλένθια.

Η Ρεάλ Μαδρίτης τονίζει «την πιο έντονη απόρριψή της» μετά τις ρατσιστικές προσβολές που δέχτηκε ο παίκτης της και «καταδικάζει τα γεγονότα που συνέβησαν», τα οποία διαβεβαιώνει ότι «αποτελούν άμεση επίθεση στο μοντέλο συνύπαρξης του κοινωνικού και δημοκρατικού κράτους δικαίου».

Η Εισαγγελία της Βαλένθια ερευνά την υπόθεση για τις ρατσιστικές προσβολές προς τον Βινίσιους στη Μεστάγια για υποτιθέμενο έγκλημα μίσους την περασμένη Κυριακή και πριν από λίγο διέταξε τη σύλληψη τριών ατόμων 18-21 ετών για τα επεισόδια της Κυριακής.

Η διαδικασία τώρα, συνίσταται στη συλλογή πληροφοριών για το τι συνέβη από όλες τις διαθέσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα, πιθανών αστυνομικών πληροφοριών και ακόμη και του αρχείου διαιτησίας του αγώνα, μεταξύ άλλων.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος