Θεσσαλονίκη: Πραγματογνωμοσύνη ζητά η οικογένεια του 16χρονου Ρομά

Array

Η πορεία της δεύτερης σφαίρας που βρέθηκε σφηνωμένη σε πόρτα ξενοδοχείου στην περιοχή του επεισοδίου εξετάζεται από την εγκληματολογική υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν ήταν η ίδια με της σφαίρας που πέτυχε τον 16χρονο στο κεφάλι. Αυτό θα αποδείξει αν ο αστυνομικός πράγματι πυροβόλησε στον αέρα ή όχι.

Επίσης έγιναν γνωστά στοιχεία από την πρώτη συνομιλία των δικυκλιστών με το κέντρο της Άμεσης Δράσης στην οποία και δεν γίνεται αναφορά στον πυροβολισμό μόνον ότι πρόκειται για όχημα που κινήθηκε ανεξέλεγκτα. Είναι η χαρακτηριστική η συνομιλία ενώ μέχρι ένα σημείο δεν αναφέρεται ο πυροβολισμός και ο σοβαρά τραυματισμένος 16χρονος, κάτι που γίνεται με καθυστέρηση.

Πραγματογνωμοσύνη ζητά η οικογένεια του 16χρονου – Αμφισβητεί τα περί εμβολισμού του περιπολικού από τον ανήλικο

Η οικογένεια του Κώστα Φραγκούλη αναμένεται να καταθέσει αίτηση πραγματογνωμοσύνης για ένα βίντεο που δεν δει το φως της δημοσιότητας και το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφει την πορεία του οχήματος και των δυο μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙΑΣ. Η οικογένεια του 16χρονου υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε εμβολισμός του περιπολικού από το όχημα που οδηγούσε ο ανήλικος, αντιθέτως, σύμφωνα με τους ίδιους, φαίνεται στο βίντεο ότι το αυτοκίνητο έκανε μια κίνηση τετακέ και ακολούθησε αντίστροφη πορεία.

Στο μεταξύ, αύριο έχει προγραμματιστεί η απολογία του 34χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεσης παράνομου πυροβολισμού, καθώς δεν δικαιολογείται πυροβολισμός από κινούμενο δίκυκλο.

Αύριο το πρωί αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση Ρομά έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να συμμετάσχουν Ρομά από όλη την Κεντρική Μακεδονία. Χθες στη Χαλκηδόνα έκλεισε για κάποια ώρα η εθνική οδός. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Κ. Καντούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος