ertnews.gr

Τα γιορτινά «λαλάγγια» της Μάνης

29/12 18:08

Μια παραδοσιακή συνταγή της Λακωνίας, τα λαλάγγια γνωστά και ως τηγανίτες της Μάνης, τραγανά και εθιστικά, παρασκευάζονται και σερβίρονται σε κάθε σπίτι στις  μεγάλες θρησκευτικές εορτές.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κώστας Γαζούλης, εκτιμώντας την υψηλή γαστρονομία συνδύασε το ρεπορτάζ με τις ανεπανάληπτες γεύσεις.

Μια σέφ, η Γεωργία Κουτσούκου προβάλει την Μεσσηνιακή κουζίνα στο εξωτερικό. Οι συνταγές της συνοδεύονται από τις μοναδικές ιστορίες του τόπου. Άλλωστε, «η κουζίνα είναι μνήμη» υπογραμμίζει.

Τα λαλάγγια , δεν λείπουν από κανένα σπίτι στην Μεσσηνία ή την Λακωνία. Πλάθονται στον κόσμο των παραμυθιών και των γευστικών συνδυασμών. Μπορούν να συνοδεύουν το πρωϊνό με τυρί, σύγκλινο ή με μέλι και μαρμαλάδα, ανάλογα με την όρεξη.  Από την Λακωνική Μάνη με απλά υλικά του τόπου τα πιο αγνά, αλεύρι, αλάτι, λάδι, η ευρηματικότητα των γυναικών μεταφράζεται σε δημιουργική γαστρονομική τέχνη.

Όπως λέει η κ. Κουτσούκου η συνεργασία των τοπικών φορέων και των ιδιωτών για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας αποτελεί Μονόδρομο, για να ξεκινήσει να ταξιδεύει η μαγειρική και η γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version