ertnews.gr

Πληθαίνουν οι απάτες εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών

25/11 17:00

Προ δυσάρεστων εκπλήξεων βρίσκονται συχνά οι πολίτες που επιδεικνύουν ευπιστία και ενίοτε ελαφρότητα στην αντιμετώπιση απατεώνων, οι οποίοι τους αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Μάστιγα έχουν καταστεί οι απάτες εναντίον ανυποψίαστων πολιτών και ο δημοσιογράφος Βαγγέλης  Μητρούσιας, σπεύδει να ενημερώσει το κοινό για την αντιμετώπιση του προβλήματος, μέσω της προσπάθειας των αστυνομικών αρχών.

Με ένα βίντεο ενός λεπτού η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλίας προσπαθεί να  ενημερώσει τους πολίτες, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα επιτηδείων.

«Οι δράστες βασίζονται στον αιφνιδιασμό και στην ευρηματικότητα», εξηγεί ο Πέτρος Παπαδημητρίου, προϊστάμενος δημοσίων σχέσεων & ενημέρωσης αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Μέσα από ένα παιχνίδι επτά ερωτήσεων οι πολίτες μαθαίνουν πως να αντιδράσουν την κρίσιμη στιγμή. Οι απαντήσεις φαίνονται εύκολες, αλλά δυστυχώς πολλοί συνεχίζουν να εξαπατώνται, σημειώνει ο κ. Παπαδημητρίου.

Οι απατεώνες “ψαρεύουν” τα θύματά τους με άπειρους τρόπους και δεν αποκλείεται κάποιοι να έχουν πληροφόρηση, από τυχαίες πηγές κοντά στα θύματα, τα οποία μπορεί να είναι μεγάλη ηλικίας ή απλώς απρόσεκτοι, βιαστικοί, και ενίοτε άπληστοι, που νομίζουν ότι τα δώρα, τα κέρδη και τα τυχερά είναι “δωρεάν”.

Περισσότερο ενημερωμένοι πολίτες λιγότεροι εξαπατημένοι πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version