Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Βροχερό σκηνικό σήμερα – ‘Ερχονται εικοσάρια το Σαββατοκύριακο

Σήμερα Τετάρτη βροχές θα εκδηλώνονται κυρίως στο νότιο Αιγαίο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Βελτιώνεται ο καιρός την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με ηλιόλουστο καιρό το Σάββατο και τη θερμοκρασία να πλησιάζει τους 20 βαθμούς. Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές ξανά την Τρίτη.

Την Πέμπτη προβλέπονται στα δυτικά λίγες νεφώσεις, στα βόρεια σποραδικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα βροχές και στις Κυκλάδες και την Κρήτη πρόσκαιρες καταιγίδες.

Τα φαινόμενα σταδιακά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η μέγιστη θερμοκρασία στους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές, βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι ασθενείς , η θερμοκρασία έως 16 βαθμούς

Την Παρασκευή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στα ανατολικά θα είναι αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα κατά τόπους στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος Μ.Sc. FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος