O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Άνοιξη έως απόγευμα της Δευτέρας, χειμώνας από Τρίτη

Από το βράδυ της Δευτέρας και από τα βόρεια αναμένονται ψυχρές αέριες μάζες που πρόσκαιρα θα αλλάξουν σημαντικά τον καιρό, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Την Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, οι βοριάδες στα πελάγη πολύ θυελλώδεις, θα βρέχει κυρίως στα ανατολικά ενώ πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Αιγαίο, η θερμοκρασία το μεσημέρι θα ανέβει λίγο, όμως το ξημέρωμα θα σημειωθούν αρνητικές θερμοκρασίες και κάτω από -6οC στα βορειοδυτικά.

Την Δευτέρα θα σημειωθούν βροχές αρχικά στα δυτικά αργότερα στο ανατολικό Αιγαίο και τη βόρεια Ελλάδα. Το βράδυ τα φαινόμενα στα βόρεια θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, τη νύχτα πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές . Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί βαθμιαία στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της νύχτας στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία στα νότια στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Το πρωί και το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθεί τοπικά παγετός.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται από το απόγευμα θα βρέξει, αργά το βράδυ θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι από το βράδυ βορειοδυτικοί 6 μποφόρ ενισχυόμενοι περαιτέρω τη νύχτα.

Η θερμοκρασία από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση αναμένεται τη νύχτα.

Την Τρίτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, πρόσκαιρα στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Γρήγορα τα φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα εξασθενήσουν και ως τη νύχτα θα περιοριστούν στη νότια και ανατολική νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση. Ισχυρός παγετός τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος (ΜSc.) FRMetS

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος