Μυτιλήνη: Ξύπνησε μετά από δίμηνο τεχνητό κώμα ο 17χρονος Ταξιάρχης

Για περισσότερους από δύο μήνες ο 17χρονος Ταξιάρχης νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Μυτιλήνης χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

Ο νεαρός βρισκόταν σε κώμα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από σοβαρό τροχαίο που του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η κατάσταση του από τους γιατρούς είχε κριθεί πολύ σοβαρή.

Ο 17χρονος είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι την Τρίτη 23 Αυγούστου όταν το μηχανάκι που οδηγούσε προσέκρουσε σε τοιχίο και μετά ανατράπηκε στην περιοχή της Στύψης.

Μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε κρίσιμη κατάσταση με πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

«Χειρουργήθηκε την ημέρα, που ήρθε, εκείνο το ξημέρωμα. Μετά από λίγες μέρες χρειάστηκε να υποβληθεί σε δεύτερο χειρουργείο λόγω των επιπλοκών, που παρουσίασε και ενώ φαινόντουσαν ότι όλα είναι χαμένα και εάν θυμάμαι τότε νομίζω πλησίαζε η γιορτή των Ταξιαρχών, που είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή, ως δια μαγείας το παιδί μάς έδινε μικρά σημεία βελτίωσης», δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο νευροχειρουργός Πέτρος Σουρτζής.

Διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης από όπου βγήκε στις 5 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης Ευθύμιου Ζιώγα το παιδί μετά το χειρουργείο μπήκε σε τεχνητό κώμα προκειμένου να ηρεμήσει ο εγκέφαλος του και στη συνέχεια σιγά σιγά μειώθηκαν τα φάρμακα προκειμένου ο οργανισμός του να αντιδράσει. Όλο το διάστημα που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του παρείχαμε κάθε υποστηρικτική θεραπεία προκειμένου να τον βοηθήσουμε στη μάχη που έδινε. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά, έχει ξανασυμβεί πολλές φορές και κατά το παρελθόν με πολλούς ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ.

Ο Ταξιάρχης ξύπνησε από το κώμα προς τα τέλη του Σεπτέμβρη καθώς όπως είπε ο κ. Ζιώγας έπρεπε να παραμείνει στη Μονάδα για παρακολούθηση τουλάχιστον για 10 ημέρες από όπου εξήλθε στις 5 Οκτωβρίου.

Παρέμεινε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για όσο χρονικό διάστημα χρειαζόταν προκειμένου να αναρρώσει ο οργανισμός του και στην συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε Κέντρο Αποκατάστασης προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Αναμένεται να επιστρέψει στη Μυτιλήνη και πάλι εντός του Ιανουαρίου προκειμένου όπως δήλωσε ο γιατρός κ. Σουρτζής να υποβληθεί σε μια πλαστική επέμβαση για την αποκατάσταση ενός οστού στο κρανίο του και αυτό για καθαρά αισθητικούς λόγους.

Ο ίδιος συγκλονίζει περιγράφοντας όπως χαρακτηριστικά λέει το “θαύμα ζωής” που βίωσε:

«Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το κώμα είδα τη μητέρα μου, προσπάθησα να ανοίξω το στόμα μου και να της μιλήσω αλλά δεν έβγαινε η φωνή μου. Δεν το πίστευε η μαμά μου. Ήταν και οι γιατροί δίπλα μου και τους έλεγε η μαμά μου: “Μου μιλάει το παιδί μου”. Είχαν σοκαριστεί όλοι… Πραγματικά είναι ένα μεγάλο θαύμα αυτό που ζω», λέει ο ίδιος συγκλονίζοντας…

Οι γονείς του παιδιού από την ημέρα, που άνοιξε τα μάτια του ο Ταξιάρχης, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

«Θέλω να δώσω ένα μεγάλο μήνυμα σε όλους τους νέους εκεί έξω να μην οδηγούν μετά από αλκοόλ και να φορούν πάντα κράνος. Ελπίζω η δική μου περιπέτεια να περάσει σημαντικά μηνύματα», αναφέρει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι:

  1. Ουδέποτε τέθηκε προς την οικογένειά του 17χρονου το ενδεχόμενο της δωρεάς των οργάνων του από τους θεράποντες ιατρούς.
  2. Ο ασθενής, παρά τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, ουδέποτε παρουσίασε σημεία εγκεφαλικού θανάτου και ως εκ τούτου ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές εξετάσεις προς επιβεβαίωση ή αποκλεισμό αυτού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος