Επί τάπητος τα προβλήματα του δήμου Χαλκηδόνας με τα 17 χωριά

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα 17 χωριά του δήμου Χαλκηδόνας, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Ανάμεσα σε αυτά, οι πλημμύρες με την πρώτη νεροποντή, το παλιό δίκτυο ύδρευσης που παραμένει το ίδιο εδώ και 23 χρόνια, η έλλειψη ηλεκτροφωτισμού στον δρόμο που οδηγεί στα νεκροταφεία, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος τόσο για τους πεζούς όσο και για τα διερχόμενα αυτοκίνητα, καθώς και οι κακοτεχνίες της γέφυρας που είναι κατασκευασμένη από τη δεκαετία του 1950 και ενώνει την Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης με τη Βέροια. 

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο Δήμος ” πνίγεται” λόγω μιας έντονης βροχόπτωσης, υποστηρίζουν οι δημότες, με αποτέλεσμα οι συγκοινωνίες να γίνονται μετ’ εμποδίων, καθώς φερτά υλικά καλύπτουν μέρος του οδικού δικτύου, ενώ το νερό μπαίνει στις αυλές των σπιτιών. Μεγάλο είναι συνήθως το πρόβλημα στον δρόμο, ο οποίος συνδέει το δημοτικό διαμέρισμα Λουδία με το Μικρό Μοναστήρι που μετατρέπεται σε λίμνη με μία απλή βροχή.

Ένα άλλο μεγάλο ζήτημα είναι τα αδέσποτα σκυλιά που ξεπερνούν τα 1.500, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, ο δήμος διαθέτει τον χρόνο 170.000 ευρώ για τη φροντίδα και σίτισή τους.

Οι δημότες νιώθουν εγκαταλειμμένοι, όπως λένε, από τον δήμο και ζητούν να διαθέσει τα κονδύλια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, τα οποία ο δήμος επισημαίνει, ωστόσο, πως δεν υπάρχουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος