Χαλκιδική: Πυρετώδεις οι προετοιμασίες για την υποδοχή των πρώτων τουριστών

Array
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το άνοιγμα του τουρισμού στη Χαλκιδική, στις 15 Μαΐου. Αρκετοί προορισμοί θα υποδεχτούν τους τουρίστες, έχοντας υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα από την πανδημία, ενώ τα περισσότερα ξενοδοχεία που τελικά θα λειτουργήσουν είναι μικρές και μεσαίες μονάδες, δυναμικότητας μέχρι πενήντα δωματίων. Εργασίες συντήρησης και καθαρισμού βρίσκονται στα τελικό στάδιο και όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες από το Βέλγιο, την  Ολλανδία και τη Γερμανία. Μειωμένος είναι ο αριθμός κρατήσεων από τη Ρωσία.
Όλοι ελπίζουν σε μία καλύτερη τουριστική σεζόν, ωστόσο, όλα θα εξαρτηθούν από τον επιτρεπόμενο αριθμό αφίξεων, τη δυνατότητα πρόσβασης από τις πύλες εισόδου για τον οδικό τουρισμό και τους περιορισμούς, λόγω καραντίνας.
Στα κάμπιγκ της Χαλκιδικής, η επανεκκίνηση του τουρισμού εξαρτάται από το άνοιγμα των συνόρων. Αυτό που δυσχεραίνει τη λειτουργία του, είναι η ελεύθερη κατασκήνωση.
Εντωμεταξύ, πολύ χειρότερο από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ήταν το περσινό καλοκαίρι για τον ελληνικό τουρισμό.
Όχι μόνο οι αφίξεις και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ήταν δραματικά μειωμένες αλλά και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δημιούργησαν τεράστιες δυσκολίες στα ξενοδοχεία, τις μεταφορές αλλά και τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης.

Μειωμένος είναι ο αριθμός των κρατήσεων και στα ενοικιαζόμενα δωμάτια, πολλά εκ των οποίων πέρυσι δεν λειτούργησαν καθόλου.

Το 2020 λειτούργησαν 300 ξενοδοχεία στη Χαλκιδική και 5.500 ξενοδοχειακές  μονάδες σε όλη τη χώρα. Φέτος, στις 15 του μήνα, θα επαναλειτουργήσει το 15% των ξενοδοχείων στη Χαλκιδική από τα 540 συνολικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος