ertnews.gr

Απρόσμενη κίνηση τουριστών σε Ελλάδα και εξωτερικό

22/12 17:27

Έπειτα από δυο χρόνια αναγκαστικών περιορισμών λόγω πανδημίας οι Έλληνες εκδράμουν σε χριστουγεννιάτικους προορισμούς, εντός και εκτός των συνόρων, αναζητώντας στιγμές χαλάρωσης και περιπέτειας.

Οι προορισμοί με την μεγαλύτερη ζήτηση είναι Παρίσι, Βουδαπέστη, Πράγα, Ελβετία, Αλσατία και Λονδίνο, αναφέρει ο Χρήστος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος τύπου ένωσης τουριστικών πρακτόρων Μακ. Θράκης.

Ανέλπιστη είναι η κίνηση με προορισμό κυρίως την Βιέννη και για αυτόν το λόγο έχουν προστεθεί επιπλέον πτήσεις πέραν των σταθερών με τσάρτερ.  Για τα δεδομένα της εποχής οι τιμές είναι λογικές, αλλά οι πελάτες είναι ενημερωμένοι για το τι επικρατεί διεθνώς. Ενδεικτικά για την ένα ταξίδι στην Βιέννη πέντε ημερών, με τα αεροπορικά εισιτήρια, σε ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων και τις ξεναγήσεις το κόστος είναι στα 350 ευρώ το άτομο.

Τα τουριστικά γραφεία ειδικά της Θεσσαλονίκης καταγράφουν σημαντική κίνηση  σε οδικές εκδρομές προς γειτονικές χώρες, με προορισμούς Βελιγράδι, Βουκουρέστι, Ντουμπρόβνικ και Σόφια. Οι τιμές είναι σχετικά χαμηλές σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Στο εσωτερικό οι Έλληνες ταξιδεύουν προς τα χιονοδρομικά κέντρα, ενώ η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει κρατήσεις στο 80%, μια απρόσμενα ευχάριστη έκπληξη το τελευταίο διάστημα, που δίνει νέα οικονομική πνοή στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version